Алла Пугачова и Владимир Путин през декември 2014 г. в

...
Алла Пугачова и Владимир Путин през декември 2014 г. в
Коментари Харесай

Алла Пугачова, която разкритикува войната в Украйна, се завърна в Русия

Алла Пугачова и Владимир Путин през декември 2014 година в Кремъл

Певицата Алла Пугачова се завърна в родината си тази седмица и Руската православна черква я прикани да се извини за рецензиите против войната в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Изпълнителката, която от десетилетия е извънредно известна в Русия и други елементи на някогашния Съюз на съветските социалистически републики, заедно със брачна половинка си. Тя направи това няколко седмици, откакто Русия изпрати войски в Украйна през февруари 2022 година

През септември същата година Пугачова провокира необятно внимание както от страна на поддръжниците, по този начин и от страна на съперниците на спора, като заяви, че съветските бойци умират за " илюзорни цели "  и че страната се е трансформирала в " парий ", напомня Асошиейтед прес. Певицата също така провокативно предложи на управляващите да я разгласят за " задграничен сътрудник "  - статут, който към този момент получи брачният партньор й Максим Галкин, артист и комедиант. 

Въпреки че след началото на войната в Украйна, Русия одобри закон, който планува отнемане от независимост или санкции за обиди към въоръжените сили, на Пугачова не са предявени обвинявания. 

Тя се върна в Русия през май, с цел да участва на погребението на стилния дизайнер Валентин Юдашкин, където представителят на Кремъл Дмитрий Песков беше забелязан да целува ръката ѝ, отбелязва Асошиейтед прес.

По-късно Алла Пугачова напусна родината си, само че се завърна тази седмица, оповестиха през днешния ден съветските осведомителни организации.

Говорителят на църквата Вахтанг Кипшидзе, представен от държавната осведомителна организация РИА Новости, съобщи, че би трябвало да се извинят руснаците, " които са съпроводили заминаването си с обиди към своя народ или в случай че са създали спорни изказвания. Това се отнася и за Алла Борисовна " - бащиното име на Пугачова. Църквата е корав покровител на съветското настъпление в Украйна, напомня Асошиейтед прес.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР