Алкохолните напитки са първото нещо, което експертите препоръчват да се

...
Алкохолните напитки са първото нещо, което експертите препоръчват да се
Коментари Харесай

Пийте текила за добро здраве

Алкохолните питиета са първото нещо, което специалистите предлагат да се изключи при спазването на диета. Резултатите от редица интернационалните изследвания обаче демонстрират, че има едно пиво, от което има редица изгоди за здравето - текилата, написа в. Daily Star.

Изследване на Американското сдружение на химиците откри, че питието от растението агаве включва съставки, които могат да оказват помощ на спазващите диета да отслабнат. Специалистите изясняват, че агавините - естествените захари в растението, не въздействат върху кръвната захар, защото са несмилаеми, и не покачват равнищата й, както се смяташе до момента.

Агавините способстват и за угнетяване на пристъпите на апетит и дават по-осезаемо чувство за задоволеност спрямо други захари, даже когато признатото количество храна е по-малко.

Мексиканско изследване демонстрира, че текилата може да се окаже потребна за положителното здраве на костите и надлежно за предотвратяване от остеопороза. Благоприятният резултат се дължи на съединения в агавето, които улесняват абсорбирането от костите на потребните за тях калций и магнезий.

Установено е също, че известната мексиканска напитка работи като пребиотик с помощта на съдържащите се в нея фруктани - несмилаеми хранителни фибри, стимулиращи растежа на "добрите " бактерии, които населяват дебелото черво и се борят с "лошите ".

Друго изследване демонстрира, че текилата покачва настроението, защото за разлика от другите алкохолни питиета работи като стимулант, а не като депресант.

Мексиканското пиво също така е и по-нискокалорично, което също го прави съвместимо с диетата на хора, искащи да отслабнат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР