Алкохолът в София в изборния ден и в деня за

...
Алкохолът в София в изборния ден и в деня за
Коментари Харесай

Консумацията на алкохол в деня на евровота няма да бъде забранена

Алкохолът в София в изборния ден и в деня за размисъл ще бъде позволен поради съвпадението на вота с абитуриентските балове. Това излиза наяве от заповедта, издадена от Столичната община.

Продажбата, сервирането и използването на алкохол се не разрешава единствено в изборните пространства и директно прилежащите до тях територии. Забраната важи за 25 и 26 май.

На останалите места в столицата, както и с оглед провеждането на абитуриентски балове, фамилни и обредни ритуали като сватби, кръщене и тъжни обреди, продажбата, сервирането и потреблението на алкохол е позволена. Подобно е ситуацията и в доста от останалите градове в страната.

В изборния ден Столичната община обезпечава превоз за гласоподаватели с повредено зрение или със усложнения в напредването. Това става с предварителна поръчка на телефони: 02 904 1351 и 0800 20 720. Заявки могат да се вършат от 7 до 20,30 ч, а в самия избирателен ден - от 7 до 19,30 ч. В столицата ще бъдат разкрити и 10 преносими изборни секции за хората, които нямат опция да стигнат до изборните пространства.

След привършване на изборния ден секционните комисии ще носят книжата в залите "Арена Армеец " и "Универсиада ". В първата са 23 и 24 РИК, а във втората - 25 РИК. Затова в неделя придвижването към двете зали ще е лимитирано, припомнят от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР