Алжир взе решение да се присъедини към проекта „Нов път

...
Алжир взе решение да се присъедини към проекта „Нов път
Коментари Харесай

Алжир се присъедини към Новия път на коприната

Алжир взе решение да се причисли към плана „ Нов път на коприната “, чийто основен основател е Китай. Това съобщи в Пекин алжирският министър-председател Ахмед Уяхя, който взе присъединяване в работата на Форума за съдействие Китай-Африка (FOCAC-2018), съобщи БГНЕС.
„ Без всякакво подозрение, присъединението на Алжир към самодейността „ Нов път на коприната “ ще придаде още по-голяма тежест на нашето съдействие с Китай, ще сътвори условия за обмисляне на взаимни планове “, сподели алжирският министър председател.
Той заяви, че стокообменът сред Алжир и КНР надвишава 9 милиарда $ годишно. „ При това приносът на китайските компании в реализирането на огромните алжирски стратегии за развиване надвишава 10 милиарда $ годишно “, добави Уяхя.
„ Отношенията на дружба и взаимност сред КНР и Алжир през последните години бяха увенчани с подписването на Споразумение за световно стратегическо партньорство “, сподели още той.
„ Новият път на коприната “ е идея за нов транспортен кулоар, който Китай предлага за превозване на артикули и услуги от Китай за Европа, Азия и Африка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР