Алжир се класира за полуфиналите в Купата на африканските нации,

...
Алжир се класира за полуфиналите в Купата на африканските нации,
Коментари Харесай

Алжир на полуфинал след драма с дузпи

Алжир се класира за полуфиналите в Купата на африканските народи, откакто в профил Кот Д’Ивоар след осъществяване на дузпи. Срещата приключи 1:1 в постоянното време след попадения на Фегули (20) и Коджя (62). Алжир пропусна дузпа при започване на второто полувреме, само че съумя да стигне до крайния триумф след 4:3 при осъществяванията на наказателни удари и ще се изправи против Нигерия в борба за място на финала.

Бившият вратар на Славия и ЦСКА Райс Мболи избави една от дузпите. След това Белаили можеже да донесе успеха на Алжир, само че удари гредата. Серей Дие обаче направи същото и Кот Д’Ивоар отпадна от конкуренцията.

Още в петата минута Кот Д'Ивоар можеше да поведе. Макс Градел насочи страховит удар от отдалеченост, само че Мболи съумя да избие топката в гредата. Алжирците бяха надигравани в първите минути, само че Риад Марез се измъкна от отбраната в 15-ата минута. Ударът му обаче мина около вратата.

Тимът на Ибрахим Камара доминираше, само че противникът им откри резултата в 21-ата минута. Софиан Фегули се разписа след подаване на Бенсебайни. Попадението спря стремежа на Кот Д'Ивоар, който нямаше бърз отговор. Малко преди почивката Алжир можеше да удвои задатъка си. Марез проби, навлезе в наказателното поле, само че ударът му бе блокиран. Бунеджа също не съумя да прати топката в мрежата при добавката.

В самото начало на втората част алжирците пропуснаха превъзходна опция да поведат с 2:0. Бунеджа бе изведен самичък против вратаря Гбохуо, който го събори. След информация със системата за видеоповторения съдията уточни бялата точка. Бунеджа обаче стреля в центъра на вратата и топката се отби в гредата. Секунди по-късно Кот Д'Ивоар бе покрай изравняването. Центриране на Коджя се отклони в Манди и се удари в гредата.

Изравняването пристигна в 62-ата минута. Вилфрид Заха напредна и откри Коджя отляво, а той преодоля Бенламри и с мощен удар разстреля Мболи за 1:1. Последваха мощни минути за Алжир, който позволи първи гол от началото на шампионата, и няколко положения, само че отбраната и вратарят на противника съумяха да удържат. Багайоко мазета топката от голлинията след удар на Марез в 69-ата минута. Кот Д'Ивоар много по-рядко стигаше до рискове, само че 15 минути преди края Заха бе непокрит в наказателното поле. Играчът на Кристъл Палас стреля доста неопределено от воле.

Така се стигна до продължения, в които и двата тима действаха малко по-предпазливо. Лидерите и на два отбора пък напуснаха терена. Марез бе заменен в 86-ата минута, а Заха при започване на първото продължение. Кот Д'Ивоар имаше прочут превес, само че пет минути преди края на мача Ислам Слимани можеше да изведе Алжир напред. Нападателят на Лестър стреля с глава, само че Гбохуо съумя да отрази удара. Малко по-късно имаше състояние пред другата врата, като удар с глава на Комара мина настрана от вратата. В последните секунди Анди Делорт стреля от фаул, като топката мина покрай лявата греда.
СТАТИСТИКА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Купа на Африка 1/4 кръг, четвъртък 11 юли  Кот д`Ивоар 4:5краен резулат  Алжир
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР