Алжир погреба днес с церемония, достойна за държавен глава, генерал

...
Алжир погреба днес с церемония, достойна за държавен глава, генерал
Коментари Харесай

В Алжир погребаха генерал Ахмед Гаид Салах с почести като държавен глава

Алжир погреба през днешния ден с гала, почтена за държавен глава, военачалник Ахмед Гаид Салах, мощния човек на властта през последните месеци и страж на системата против всеобщото протестно придвижване, съобщи Франс прес.

Началник от 2004 година на генералния щаб на армията - опората на режима, упрявлаващ Алжир от независимостта през 1962 година, военачалник Салах ненадейно умря в понеделник на 79 години от сърдечна рецесия. Днес следобяд той бе заровен в гробището Ел Алиа, в алеята на мъчениците, паралелно с героите от битката против френската колониална власт, предава Българска телеграфна агенция.

Хиляди аолжирци се събраха сутринта пред Двореца на народа, където бе изложен ковчегът с тленните остатъци за поклонение. Стотици придружиха пешком погребалния конвой, съпроводен от служители на реда на мотори. Ковчегът бе превозен до гробището върху артилерийски лафет, теглен от открит бронетранспортьор, цялостен с цветя и венци. Внушително голям брой се бе събрало и пред входа на гробището за формалната гала, която бе излъчена онлайн по малкия екран. В ъгъла на екрана, кръстосан от черна лента, се четеше надпис на арабски " Сбогом на Лъва на Алжир ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР