Алжир днес отложи президентските избори, които трябваше да се състоят

...
Алжир днес отложи президентските избори, които трябваше да се състоят
Коментари Харесай

Алжир отлага президентските избори след дисквалифициране на кандидатите

Алжир през днешния ден отсрочи президентските избори, които трябваше да се състоят идващия месец, откакто двамата претенденти бяха дисквалифицирани, съобщи Българска телеграфна агенция.

През април краткотрайно изпълняващият длъжността президент Абделкадер Бенсалах насрочи президентските избори за 4 юли. Решението не бе утвърдено от протестиращите, които принудиха дългогодишния президент Абделазиз Бутефлика да подаде оставка. Само двама малко известни претенденти внесоха документи преди приключването на периода предходната седмица.

Днес конституционният съвет, който дава отговор за изборния развой, сподели, че е отхвърлил кандидатурите на двамата кандидати, без да даде повече уточнения. Въз основа на това решение е невероятно изборите да бъдат извършени на 4 юли, уточни съветът в изказване.

Съветът прикани краткотрайният президент да дефинира нова дата за избори.

През април Бутефлика, който ръководи страната 20 години, се отдръпна след седмици национални митинги и под натиска на авторитетните военни. Оттогава демонстрациите не престават всяка седмица в Алжир с искане да се отдръпна Бенсалах, който е назначен да ръководи през преходния интервал, и други основни фигури от епохата на Бутефлика. Протестиращите също по този начин упорстват за отсрочване на изборите, защото се притесняват от измами.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР