Алия Шагиева публикува въпросната снимката в социалните медии още през

...
Алия Шагиева публикува въпросната снимката в социалните медии още през
Коментари Харесай

С какво шокира дъщерята на президента на Киргизстан?

Алия Шагиева разгласява въпросната фотографията в обществените медии още през април с подзаглавието: "Ще храня детето си постоянно - на всяко място и когато и да е, когато е гладно ".

Множество мнения бързо се засипали под фотографията.

Някои от потребителите в обществените мрежи били на мнението, че няма потребност да се слага пред публично посягане фотографията на подобен съкровен миг сред майка и дете. Други считали, че Шагиева би трябвало да е по-скромна и да се засрами от постъпката си. Мнозина пък похвалили младата майка за това, че е разрушила табуто към женските тела и не се срами от своето.



Все отново майката бе принудена да смъкна фотографията, откакто беше упрекната в аморално държание. В извънредно изявление с Би Би Си обаче тя показа, че обществото е отговорно за сексуализирането на женското тяло. Според нея няма нищо вулгарно в това да извършва физиологичните потребности на своето дете.

Потребителите на обществените медии не били единствените, останали недоволни от публикуваната фотография на младата майка. Родителите на Шагиева, президентът Алмазбек Атамбаев и брачната половинка му, Раиса, също били извънредно разочаровани от дейностите на щерка си.

"Те в действителност не утвърждават постъпката ми и ненапълно ги разбирам. Старото потомство е много по-консервативно от младото и следва дадени догми ", сподели Шагиева в дома си в покрайнините на киргизката столица Бишкек.

Тя продължава да поства фотоси в обществените медии, в това число такива на своите картини и други творби на изкуството, както и деликатно стилизирани портрети на себе си, брачна половинка си и бебето си, постоянно на фона на необятно отворени пейзажи.





„ Киргизстан е най-вече мюсюлманска страна. Макар че кърменето на публични места е разрешено, множеството хора си остават значително консервативни. Срещат се дами в парковете или на други публични места, които кърмят бебета си, само че те нормално се пробват да покрият гърдите си с дреха. “, споделя още Шагиева.

„ Да се грижа за бебето си и да извършвам неговите потребности е в пъти по-важно от това да пребивавам съгласно упованията и стандартите на другите. “, декларира дъщерята на президента.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР