Алиансът се страхува от конфронтация с Руската федерация, подчерта ЗеленскиПрезидентът

...
Алиансът се страхува от конфронтация с Руската федерация, подчерта ЗеленскиПрезидентът
Коментари Харесай

Украйна губи интерес към членството в НАТО

Алиансът се опасява от борба с Руската федерация, акцентира Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи пред американския ефирен канал, че е изгубил интерес към въпроса за присъединението на страната към НАТО, откакто схванал, че НАТО не е подготвена да одобри Украйна. "Алиансът се опасява от борба с Руската федерация”, акцентира още Зеленски, предава вестник.

В същото изявление той сподели, че е подготвен да разиска въпросите, свързани с Крим, ДНР и ЛНР. "Никой не ги е признал с изключение на Русия, това са псевдорепублики - само че можем да обсъдим и да намерим компромис по какъв начин ще живеят тези територии. За мен е значимо по какъв начин хората, които желаят да бъдат част от Украйна, ще живеят на тези територии ", съобщи Зеленски

Това, за което Украйна не може да приказва е капитулация. „ Хората, които ме избраха, не са подготвени за капитулация, не сме подготвени за ултиматуми “, отсече Зеленски.

Ден по-рано прессекретарят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че Москва може да спре военната интервенция, в случай че Киев извърши поставените условия: признание на Крим за съветски, признание на суверенитета на ДНР и ЛНР, както и установяването на извънблоков статут на Украйна

Украйна имаше статут на неутрална страна, само че през 2014 година Върховната Рада се отхвърли от него, а през февруари 2019 година Народното събрание одобри промени в конституцията и фиксира курса на страната към Европейски Съюз и НАТО.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР