Алиансът на туристическата индустрия в България, който обединява 13 организации

...
Алиансът на туристическата индустрия в България, който обединява 13 организации
Коментари Харесай

Турситическият бранш иска спешни мерки за спасяване на летния сезон


Алиансът на туристическата промишленост в България, който сплотява 13 организации от сектора, изпрати писмо с гледище за незабавни ограничения за избавяне на туристическия сезон. Писмото е адресирано до ръководителите на 6-те политически сили, които влязоха в новия парламент, както и до настоящия все още вицепремиер и министър на туризма Марияна Николова, оповестява БНР. 

Да бъдат въведени безвъзмездни PCR-тестове за идващите туристи в страната, както и за пътуващите българи, като разноските се поемат от страната, оферират от Алианса.

Сертификатите за сложени ваксини и за налични антитела да се признават, а техните притежатели да минават границата ни при омекотен режим. 

Да бъдат контрактувани зелени директни коридори за преминаващите туристи от Украйна, Молдова и Беларус, както и такива за преминаващите през Сърбия туристи от Централна Европа. 

Гостите, ползващи тези коридори, би трябвало да могат да употребяват всички гранични контролно-пропусквателни пунктове на страната, с цел да не се усилват транспортните разноски и ваканциите у нас да не стават неизгодни, упорстват от бизнеса. 

Властите незабавно би трябвало да излязат с позиция, че страната ни се отваря към туристическите пазари на Русия, Беларус и Казахстан и неотложно да стартира да издава входящи визи за техните жители. 

Държавата да контракти с банките нисколихвени заеми за оборотни средства и заетите в туристическия бранш да бъдат имунизирани предпочитано, показват като нужда от Алианса на туристическата промишленост в България за избавяне то на бранша.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР