Алиансът БРИКС постига значителни успехи в стремежа си да оспори

...
Алиансът БРИКС постига значителни успехи в стремежа си да оспори
Коментари Харесай

Две държави могат да задминат САЩ по БВП в следващите 50 години

Алиансът БРИКС реализира обилни триумфи в устрема си да оспори господството на щатския $ като международна аварийна валута.

В скорошен отчет на Goldman Sachs се показва, че до 2075 година Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати може да слезе на трето място. Забележително е, че и Китай, и Индия, като членове на БРИКС, евентуално могат да надминат Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, като си обезпечат първата и втората позиция.

Goldman Sachs предвижда , че през идващия половин век Китай и Индия могат да изпреварят Съединени американски щати във връзка с Брутният вътрешен продукт. Тази прогноза слага Индия в позиция, която евентуално може да надмине Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, като ги измести на трето място.

Ето и плануваното систематизиране на най-големите стопански системи в света през 2075 година, съгласно известната капиталова банка:

  • Китай: $57 трилиона
  • Индия: $52.5 трилиона
  • Съединените щати: Съединени американски щати: $51.5 трилиона

През идващите пет десетилетия Съединени американски щати може да изостанат от Индия с $1 трилион, а от Китай – с $5.5 трилиона във връзка с Брутният вътрешен продукт. Освен това се чака другите членове на БРИКС – Египет и Бразилия, да заемат позиции в топ 10 на стопанските системи, като се похвалят с Брутният вътрешен продукт от надлежно $10.4 трилиона и $8.7 трилиона.

Наскоро БРИКС разкри, че стремежът ѝ да измести щатския $ от статута му на международна аварийна валута е дълготрайна стратегическа цел. Алиансът планува няколко години и разнообразни благоприятни условия за предоставяне на преимущество на съответните им локални валути пред щатския $.

Според тези прогнози Обединеното кралство евентуално може да изпадне отвън десетте най-големи международни стопански системи, като се приземи на 11-та позиция с Брутният вътрешен продукт от $7.6 трилиона. Оценките на Голдман Сакс допускат евентуално изместване на финансовото въздействие от Западното полукълбо към Източното полукълбо.

В умозаключение, откритият световен стопански ред може да претърпи бързи промени, които евентуално да доведат до сюжет, при който Съединени американски щати към този момент няма да са най-голямата стопанска система в света.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР