Али Баба: Чекмедже, отвори се!“ И пред очите на 40-е

...
Али Баба: Чекмедже, отвори се!“ И пред очите на 40-е
Коментари Харесай

Али Баба: Чекмедже, отвори се! Теория на конспирацията или голата истина - как се печелят избори?

Али Баба: „ Чекмедже, отвори се! “ И пред очите на 40-е разбойници се разкриват приказни богатства… Знаете по какъв начин е.

 

Казах, че е приказка, само че може да е " доктрина на конспирацията " или голата истина. Сами ще прецените.

 

Главатарят на една от най-големите партии събрал своите приятели и креснал: Трябва да спечелим тези избори, каквото й да ни коства това. Няма правила, всички средства са разрешени.

 

И се стартира: пазаруване на гласове, изпращане на отряди от проведената престъпност по села и градове, с цел да издигнат изборния дух и да го насочат в вярната посока. Партийни водачи събраха назначените от тях на постове в администрацията – от центъра до най-малките общини, на които простичко обясниха, че в случай че не обезпечат нужния брой гласове – не е значимо по какъв начин ще стане това, - да се стягат за неприятни последици. Споменаха и бай Ставри…Това постоянно прави работа.

Задействани били и други механизми, включващи закани, предизвестия, заплащане на ръка, обещания за високи постове и продобиване на публични поръчки и прочие безапелационни средства.

 

Но както се споделя единствено хартиената бюлетина не е задоволителна. Трябва да се прибави още нещо за гарантиранеи на триумфа.

 

Тогава на Али Баба му хрумнала гениалната концепция: Да хвърлим в суматоха и комплициране популацията.

Речено – сторено. И почнали бомбени заканите до учебни заведения в разнообразни градове и региони на страната. Ден, втори, трети… Министерство на вътрешните работи и службите се втурват да разкрият злосторниците, както е редно, естествено.

 

В учебните заведения са ситуирани изборните секции, доста хора стартират да се тормозят. Щото сигурна защита, сигурна, само че от кое място да знае човек?

 

Целта на главатаря: Всички сили са ориентирани към недопускане на подозрителни лица там, където са секциите. Това изисква голям запас, огромен брой служители на реда и прочие Манипулациите на изборите минават на втори или трети проект, тъй като сигурността на хората е по-важна.

 

Възникналата необикновена и напълно небезопасна обстановка дава опция партията на въпросния предводител да си обезпечи спомагателни 200-300 хиляди гласа. Те ще се прибавят към тези 200-250 хиляди, обезпечени от упоменатата нагоре вярна и подвластна администрация. Съгласете се, че постигането на сходна цел си заслужава „ Чекмедже, отвори се “ и прежалване на част от награбеното. Още повече, че концепцията е „ инвестицията “ да се върне неведнъж, в случай че Али Баба се докопа още веднъж до властта.

 

През това време всички завладени от разбойниците медии плашат популацията, като съперниците на Али Баба се показват като същества от българската митология: вампири, духове, караконджули, кръволоци, върколаци и други Страхотия.

 

Хората се стряскат, прибират децата, надничат под леглата, заключват вратите, пускат алармата и си плюят в пазвите: Може да е тъпанар и лукавец Али Баба, само че сме му привикнали, дет’ се вика…

Свикнали са, привикнали са, щот са елементарни, - вика си и Али Баба.

Освен това нашият Али Баба публично минава за Робин Худ…

 

Тази история може да е небивалица, приказка или доктрина на конспирацията. Може да е голата истина, както към този момент загатнах. Трябва вие да прецените.

 

Емил Азар

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР