ълголетието се свързва с много навици, като здравословно хранене и

...
ълголетието се свързва с много навици, като здравословно хранене и
Коментари Харесай

Дълголетниците споделят две черти на характера. Кои са те?

ълголетието се свързва с доста привички, като здравословно хранене и постоянно упражняване на спорт, само че допустимо ли е характерността на човек също да играе роля?

“ Да изживееш своя икигай ” – една от най-популярните книги за дълголетието, преглежда практиките в така наречен “сини зони, ” в които живеят най-вече дълголетници, включително и Япония, оповестяват от

В книгата, написана от Ектор Гарсия и Франсеск Миралес, се приказва за това по какъв начин нещата, които способстват за дългия и здравословен живот, не са лимитирани единствено до физическите действия.

Повечето столетници споделят сходни черти на характера, които евентуално спомагат за по-голямата дълготрайност на техния живот, сочи представено в книгата изследване от 2012 година

То е дело на университета Йешива и проучва характерността на близо 250 столетницивъз основа на самооценки и разкази на други хора за тях.

Ето две от чертите на характера, които живеещите най-дълго хора наподобява споделят:

1. Положителна настройка

Приоритизирането на спокойствието и щастието постоянно е изтъквано поради изгодите му за психическото здраве, само че то евентуално оказва помощ и за по-дългия живот.

Повечето от участвалите в изследването столетници иматположителна настройка, споделя един от съавторите лекар Нил Барзилай. Те нормално са определяни от другите катооптимисти, спокойни и екстроверти.

Освен това, тези столетници “считат смеха за значима част от своя живот, ” открива изследването.

2. Висока степен на прочувствена осъзнатост

Емоционалната осъзнатост също е постоянно срещана линия у столетниците. Това значи, че те не сдържат страстите си и поставят старания да демонстрират на хората към себе си по какъв начин се усещат.

Изразяването на страстите по здравословен метод може да е изгода за връзките. Влагането във връзките, които цените и разрешаването на възможните проблеми, които ви пречат да бъдете по-добър другар или сътрудник, се свързва с по-голямо благополучие и дългоденствие.

“С други думи, хората, които се изправят против провокациите с позитивна настройка и са способни да ръководят страстите си, към този момент са се запътили към дълголетието, ” пишат Гарсия и Миралес.

Въпреки че тези две черти на характера наподобява изпъкват най-вече измежду столетниците, нужни са още изследвания да се дефинира дали, в действителност, способстват за дълголетието на хората, споделя Барзилай.

“Все още би трябвало да установим причинно-следствената връзка, ” споделя той. “Не знам дали можем да променяме дълголетието, в случай че имаме позитивна настройка или пък постигането на дългоденствие предизвиква позитивна настройка. ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР