ългарските политици, министри и депутати отправиха пожелания към българския народ

...
ългарските политици, министри и депутати отправиха пожелания към българския народ
Коментари Харесай

Министри и депутати отправиха пожелания за Рождество Христово

ългарските политици, министри и депутати насочиха пожелания към българския народ във връзка Рождество Христово.

„ Светли празници, другари! Много здраве, триумфи и с България в сърцата - напред!”, написа във Фейсбук водачът на Вътрешна македонска революционна организация, вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов.

"Нека има здраве, топлота в домовете ни и благополучие по българската земя. Колкото и да е мъчно, можем дружно да се оправим с всички провокации! ", написа във Фейсбук водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Честито Рождество Христово! Здраве, мир, любов и топлота за всички, написа вицепрезидентът Илияна Йотова във Фейсбук. Нека не ни напуща мощната религия, че дружно, с мисъл и грижа за другия ще се оправим с всяка компликация! Да не стопираме да творим положително, написа още вицепрезидентът в обществената мрежа.

Отново е Коледа! Време за наслада за шерване, за семейство, за любов. Днес обаче желая на първо място да се обърна с болежка към тези български фамилии, които изгубиха свои близки, откакто пандемията прекатурна живота ни. И край моята коледна софра ще има един празен стол – столът на моя мощен, добър, доблестен татко. Това съобщи в посланието си за Рождество Христово ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

С най-дълбока откровеност изричам съболезнования на всеки, изгубил обичан човек. Нека да намерим разтуха в най-хубавите си мемоари за тях и да се молим да почиват в мир, добави Караянчева.

Да изкажем респект пред паметта им като пазим себе си и близките, с цел да помогнем за ограничението на болестта и да облекчим голямата тежест върху нашите герои медици. Дори в най-трудните моменти Коледа постоянно носи разтуха и оптимизъм. Вярвам, че с идването на имунизациите животът последователно ще стартира да се връща към нормалния си темп, само че също по този начин имам вяра във значимостта на един различен вид имунитет, имунитетът против цинизма, егоизма, подправените вести и безразличието към близък. А построяването на този имунитет зависи от всеки един от нас, акцентира Караянчева.

Светлината на рождественския празник и неговото обръщение за добрина и любов са най-големия урок за всички ни. Пожалвам на всички доста здраве, благополучие и шанс. И още един път Честита Коледа, приключи посланието си Караянчева.

„ Коледа е! Ден, в който се посвещаваме на фамилиите си и на най-близките си хора. Свързваме го с най-милите мемоари, с миговете на благополучие, когато нескрито излизат най-съкровените усеща към хората, които обичаме. Затова го чакаме с неспокойствие, а радостните закачки и споделени моменти, още от украсяването на Коледната елха до откриването на подаръците под нея, са едно от най-вълнуващите преживявания за всяко дете.

Нека не забравяме и какво се крие зад този ярък празник. Защо епохи наред мисълта за него сгрява сърцата на хиляди хора по целия свят? В онази свята нощ, преди повече от 2000 година, се ражда Божият наследник, който дава началото на нова епоха в човешката история. Ерата на вярата, любовта към близък и справедливостта. Точно те би трябвало да ни водят и в този момент - в края на годината, в която COVID-19 промени живота ни. Тази Коледа е друга! Пазим едно от най-ценните неща – ЗДРАВЕТО!

Трябва да сме рационални и виновни, само че съм сигурен, че въпреки и в по-тесен кръг, ще я посрещнем, както и преди - с вярата, която Спасителят ни завеща. Нека продължим да я носим в душите си! Тя и разсъдъкът ще ни оказват помощ да преодолеем сложната обстановка, в която се намираме. Да го реализираме – това за мен ще е най-големият подарък! Всеки ден давам максимума от себе си в името на тази цел, тъй като желая българските жители да са здрави, а не излекувани! Вярвам, че магията на Коледа и любовта сред хората ще донесат здраве, мир и берекет в домовете ни и по-добри дни за България! Честито Рождество Христово!”, написа здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„ Нека се вслушаме в посланието на Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникии. Нека се обединим и да бъдем здрави, с цел да излезем от това тестване по-силни!”, написа земеделският министър Десислава Танева, споделяйки посланието на митрополита.

„ В навечерието на светлия празник Рождество Христово бих желал да пожелая на хората на изкуството и на културата да не престават да носят у себе си онази вътрешна мощ, която единствено те имат и която има способността да подарява всички, докоснали се до нея, с мъдрост, успокоение, естетика. Преодолявайки тестванията на времето, Вие носите нова вяра за една по-здрава, по-благодатна, по-спокойна и богата на достижения и сбъднати фантазии 2021 година. Благодаря Ви за това, че положихте неимоверни старания да останем единни в ужасното тестване, наречено „ пандемия “, както и за непримиримия Ви дух, който Ви отличава като основатели и пазители на най-важните опори в живота ни. Вие сте героите, нашето най-силно оръжие, с помощта на което сме оживели през вековете като нация. Затова и имам вяра, че дружно ще продължим да преодоляваме и провокациите, пред които сме изправени сега. Пожелавам си да успеем да се преродим духовно в една по-добра за всички нас 2021 година! Светли и спокойни празници!”, пожела министърът на културата Боил Банов.

„ Честито Рождество Христово! Пожелавам ви доста нови дни цялостни със здраве, благоденствие и любов!”, написа общественият министър Деница Сачева.

„ Един от най-светлите християнски празници е на 24 декември -Бъдни вечер. Броени часове ни разделят от тихата и свята нощ, в която ще се поздравим с Рождество Христово!Но и в предишното, и през днешния ден, Бъдни вечер се свързва с вярата, вярата в чудесата. Тази година Бъдни вечер и Коледа са по-различни. Заради това, че не можем да сме дружно с околните си, както нормално, че доста минаха през тестването коронавирус, че някои изгубиха работа и прехранване, а други свои близки. Но и тази година на тестване не заличи вярата, че в нощта преди Коледа се чуват всички молебствия за здраве, благополучие, изобилие и любов. Нека топлината, вярата и уютът на днешния ден да ги има през цялата година. Пожелавам ви в тази тиха и свята нощ здраве и благополучие за всеки, берекет, мир и съгласие за народа ни, единство и разцвет за страната ни! Вярвам, че дружно ще се оправим с всички тествания на делника. Честит празник на празниците, Весела Коледа!”, пожела министърът на туризма Марияна Николова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР