Алфатар. По покана на кмета на община Алфатар Янка Господинова,

...
Алфатар. По покана на кмета на община Алфатар Янка Господинова,
Коментари Харесай

Изложба на Национален музей Васил Левски от гр. Карлово представя живота на Апостола в Алфатар

Алфатар. По покана на кмета на община Алфатар Янка Господинова, НЧ „ Йордан Йовков-1894г. “, ОУ „ Христо Ботев “ и със съдействието на Общобългарския комитет „ Васил Левски “ с регионален координатор Цветана Цанова – член на управителния съвет в град Алфатар ще гостува фотодокументална галерия „ Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството “ на Национален музей „ Васил Левски ”- Карлово. Това оповестиха от пресцентъра на Община Алфатар.
В един стеснен размер изложбата съумява да обхване всички значими моменти от живота на Васил Левски, фотоси на негови близки, на родното Карлово, на други селища, свързани с революционната му активност, като първоизточници на неговото родолюбие и либерализъм преди всички по-сетнешни въздействия на европейската революционна и политическа процедура. Изложбата включва копия на всички седем истински фотоси на Апостола, факсимилета на негови писма, документи на революционната организация и БРЦК. Акцент в изложбата са достигналите до нас седем истински фотографии на Васил Левски, една от които е от 1868 година и демонстрира Левски облечен в униформа на Първата легия в Белград. Ще може да се види и фотография на Апостола от 1872 година, която е популяризирана от османската власт при издирването на Васил Левски след обира на турската поща в Арабаконашкия проход.
Гости на изложбата ще бъдат Дора Чаушева – Директор на НМ „ Васил Левски " гр. Карлово, Христина Грошева – организатор в НМ „ Христо Ботев “ гр. Калофер, Надежда Георгиева – организатор в къща музей „ Иван Вазов “ гр. Сопот, Светлана Мухова – организатор в дирекция на музеите гр. Копривчица.
Изложбата се посвещава на 181-тата годишнина от рождението на Апостола на свободата.
Откриването ще бъде на 8 юни /петък/ от 10.30 часа в фоайето на НЧ „ Йордан Йовков-1894г. “ гр. Алфатар.
Изложбата чака своите гости от 8 юни до 8 юли.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР