Алфа“ е новият криминален сериал на bTV, който успя само

...
Алфа“ е новият криминален сериал на bTV, който успя само
Коментари Харесай

Новият сериал „АЛФА“ преминава в bTV ACTION

„ Алфа “ е новият престъпен сериал на bTV, който съумя единствено за 3 епизода да качи високо летвата за това по какъв начин се прави качествено кино. Зрителите бързо го припознаха за собствен.

Най-после излиза сериал, за който не е нужно да избираме сред български и прекрасен. За негативно време сериалът набра скорост и си сътвори вярна аудитория, по тази причина не излиза наяве за какво се мести в bTV Action.

Дали е маркетингов трик за привличане на аудитория към bTV Action, или има други програмни причини за преместването на сериала в нишовия канал публично - не се оповестява.

В обществените мрежи продуцентът на сериала Найо Тицин написа: " За пропусналите първите три епизода на „ Алфа “, bTV Action ще излъчи първи и втори епизод в събота (16 март) надлежно от 20:00 и от 21:00 часа, повторението на трети епизод ще бъде в неделя (17 март) от 20:00, последван незабавно от новия четвърти епизод в 21:00 часа. Следващите 8 нови епизода ще се излъчват всяка неделя от 21:00 часа по bTV Action. "

„ Алфа “ е престъпен трилър, напомнящ най-хубавите скандинавски сериали в последните години.

Накратко той споделя за топ-следователя Максим Ръсин, който би трябвало да избере всред четирима студенти по криминалистика един, който да влезе в нова конструкция на Интерпол за откриване на серийни убийства.



Изключителната режисьорска работа по сериала е дело на Димитър Коцев – Шошо и Петър Крумов. Пред Булевард България Шошо споделя, че този сериал трансформира играта в българския ефир, и демонстрира, че сходно “телевизионно кино ” е допустимо в България макар ниските бюджети по отношение на платформи като Netflix и HBO. “Всичко, което е належащо, е стимулиран екип и съответна продуцентска работа. ”

„ Алфа “ впечатлява и с майсторската работа на оператора Александър Станишев. През обектива на неговата камера градът има личен, необикновен дух в стила на най-хубавото кино.

Пред Булевард България Александър Станишев споделя: „ Най-важното за мен като оператор на този сериал беше да успеем да изградим достоверна атмосфера, да дадем на актьорите и режисьорите пространство да опитват. “

От самото начало двамата дружно с Димитър Коцев - Шошо (режисьор) избират визията да бъде съвсем документална, с доста малко в допълнение осветяване и с камера, постоянно от ръка, близо до актьорите. Това е едно от професионалните решения, които способстват за неповторимия образен жанр на сериала. Прави усещане и какъв брой разнообразни ъгли на камерата има във всяка сцена, което построява динамичен темп на монтажа, поверен в ръцете Зорица Коцева.

Диалогът сред персонажите е друго достижение на сериала, а това е заслуга на сценарния екип – Димитър Христов – Кевин, Яна Борисова и Димитър Коцев. Рядко може да забележим в български сериал героите да приказват толкоз достоверно, както хората естествено си приказват между тях, без клишета и плоски плакатни реплики. Динамичният разговор и съществуването на доста интимни гледни точки към всеки един от героите оказва помощ за закъснение или забързване на ритъма посредством монтажа, както и откриването на най-автентичните актьорски осъществявания.

Стефан Вълдобрев прави най-хубавата си роля пред камера, единомислещи се рецензията и феновете на телевизионния сериал „ Алфа “, стартирал в края на февруари 2024 година

Самият Вълдобрев пред Булевард България показа: „ Алфа “ е най-безапелационно одобряваният креативен план, в който съм взел участие. Не помня в миналото нито в киното, нито в театъра, нито в музиката толкоз доста положителни реакции, толкоз интерес и поздравления към работата на основателите и участниците в начинанието. Изглежда, положителният усет въпреки всичко господства в България и това същински ме радва!

В актьорския състав на „ Алфа “ виждаме изключителната Мария Силвестър в напълно ново амплоа, на психоложката Жана, която попада в един фамилен триъгълник с някогашния си брачен партньор Макс Ръсин и с сегашния - Лео, изигран впечатляващо от Петър Антонов.

Спартак Панталеев влиза в ролята на Крис Алексиев, чиито родители са убити преди 8 години, а героят на Вълдобрев, Макс Ръсин, е следователят, който проверява тогава бруталното ликвидиране.

От младите артисти единствено Валентина Каролева има опит в киното с основната роля във кино лентата на Яна Титова „ Доза благополучие “. За облика на Рая и за сериала Валентина споделя: „ Невероятен екип, който ми сподели, че би трябвало да имам вяра в българското кино и, да, споделям кино, тъй като „ Алфа “ е сниман като кино. За мен това е един доста първокласен сериал на доста високо равнище и като актриса е чест да съм част от екипа му. Нямам самообладание феновете на bTV Action да проследят до дъно тази история, тъй като има доста непредвидени събития, които дебнат зад ъгъла. “

Друго запаметяващо се присъединяване в сериала е на интровертната Мина, изиграна от Виолина Доцева. Фокусирана върху случаите, които проверява, групата студенти на Максим Ръсин (Стефан Вълдобрев), Мина е облик, какъвто до момента не сме виждали в български сериал.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР