Алейш Еспаргаро от Априля спечели спринтовото състезание от 11-ия кръг

...
Алейш Еспаргаро от Априля спечели спринтовото състезание от 11-ия кръг
Коментари Харесай

Алейш Еспаргаро спечели спринтовото състезание в Moto GP в Каталуня

Алейш Еспаргаро от Априля завоюва спринтовото съревнование от 11-ия кръг в международния шампионат по мотоциклетизъм в клас МотоGP. Испанецът беше най-бърз в 12-те обиколки от Гран при на Каталуня, завършвайки за 20:02.7440 минути, като изпревари с 1.989 секунди Франческо Баная от Дукати.

Еспаргаро, който стартира от втора позиция, изостана с две места още след старта, само че пое водачеството в седмата обиколка на надпреварата. 

Маверик Винялес приключи на третата позиция в подреждането. Испанецът от отбора на Априля изостана на 2.040 секунди след спечелилия.

Шампионът в " кралския клас " от 2021 година Фабио Куартараро от тима на Дукати имаше компликации и остана едвам на 18-то място в спринтовата конкуренция. 

В генералното класиране продължава да води миналогодишният отличник Баная, който е с 66 точки пред испанеца Хорхе Мартин. Състезателят на Прима Прамак Рейсинг финишира на пета позиция в събота.

По-рано през днешния ден в квалификацията Франческо Баная усъвършенства върха за най-бърза обиколка на трасето. 26-годишният италианец завоюва шестия си полпозишън през сезона, откакто завъртя рекордна обиколка на пистата край Барселона за 1:38.639 минути. 

В неделя ще се организира главната част от надпреварата за Голямата премия на Каталуня./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР