Алея на книгата във Варна тази година предлага още по-богата

...
Алея на книгата във Варна тази година предлага още по-богата
Коментари Харесай

Любими автори и хиляди заглавия на Алея на книгата в морската столица

" Алея на книгата " във Варна тази година предлага още по-богата културна стратегия, голям брой министър председатели на книги, срещи с създатели и музикална стратегия. Събитието, проведено от Асоциация " Българска книга " в партньорство с Община Варна, Фестивалния и конгресен център - Варна, и хотел " Черно море ", с финансовата поддръжка на НФ " Култура ", се открива на 28 юли от 11 ч. на жълтата шатра до Слънчевия часовник в морската градина, научи ДУМА от Анелия Скримова. 
Тази година 20-те бели шатри ще пратят в сърцето на морската столица близо 60 издателства, които ще показват най-новите си книги и ще срещнат читателите със своите създатели. 
През десетте дни на литературния празник известни хора ще четат на децата в границите на националната #КаузаГРАМОТНОСТ, чиято цел е стимулиране на интереса към книгите и четенето измежду подрастващите. Ще има научни полемики и профилирани събития за хора в неравностойно състояние. 
За следващ път " Алея на книгата " ще поддържа акция по кръводаряване, като даде на варненския Център по трансфузионна хематология книги - подарък за всички, които решат да дарят кръв по време на книжното събитие от 28 юли до 6 август. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР