Алея на книгата във Варна най-вероятно ще се проведе на

...
Алея на книгата във Варна най-вероятно ще се проведе на
Коментари Харесай

Алея на книгата във Варна вероятно ще се проведе на традиционното си място

Алея на книгата във Варна най-вероятно ще се организира на обичайното си място в пешеходния сектор сред „ Севастопол “ и ФКЦ. Това споделиха пред медии уредниците от Асоциация „ Българска книга “ след извършен телефонен диалог с представител на Община Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Алея на книгата е част от идея „ Грамотност “, при която книгата отива при хората. Винаги сме разполагали Алеята в пешеходните зони, където са хората. Тя е културно събитие, което не предстои на разпорежданията за устройство на територията “, сподели ръководителят на Управителния съвет на Асоциация „ Българска книга “ Десислава Алексиева.
Тя добави, че през днешния ден е получила позвъняване от Община Варна и увещание, че ще бъде направено всичко допустимо, с дребни промени, Алеята да се организира на същото място.

От Асоциацията обясниха, че останалите препоръчани местоположения са неприемливи и несъответствуващи. Всички те не предложили задоволително повърхност, което би понижило изложбената повърхност съвсем на половина, а с това и предлаганите заглавия.

Мястото зад Морското казино било прекомерно влажно , площад „ Независимост “ с огромна денивелация и пръски от фонтана, теренът сред РИМ и Община Варна предложил едвам към 200 кв. м за разполагане на шатрите при към 400 кв. м на остарялото място. Крайно незадоволително и неуместно било и пространството по „ Княз Борис I ” сред „ Севастопол “ и църквата „ Св. Никола “.

Организаторите не можели да одобряват и концепцията за шатри с по-малък размер от 5 на 5 метра , тъй като към този момент били вложили в 20 такива 100 хиляди лв.. Считат, че при разполагането на щандовете на остарялата им локация остава задоволително място за прекосяване.

Казват, че сами заплащат за разчистване, защита и електричество. Сумите, които събирали за шатрите, били такива, че да се покрият разноските за превозването и сглобяването им, само че не и за облага.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР