Алея, кръстена на името на един от най-успешните кметове на

...
Алея, кръстена на името на един от най-успешните кметове на
Коментари Харесай

Откриват алея в Плевен, кръстена на името на един от най-успешните кметове на града

Алея, кръстена на името на един от най-успешните кметове на Плевен - Андрей Романов, ще бъде открита публично на 10 октомври - вторник в 11:00 часа.

Организатор на събитието е Община Плевен. По предложение на кмета Георг Спартански алеята беше наименувана с Решение на Общинския съвет, № 1375/25.05.2023 година, признато с цялостното единогласие от локалните депутати.

Изборът алеята от кръстовището на ул. „ Ген. Вл. Вазов ” с ул. „ Мур ” до паркинга на Панорама „ Плевенска епопея 1877 ” да носи името на Андрей Романов е доста алегоричен, тъй като точно по времето, когато той е бил кмет, монументът, трансформирал се в емблема на града ни, е издигнат за по-малко от година, оповестиха от Общината.

Периодът 1971-79 година , в който Андрей Романов е бил отпред на града, ще остане в новата ни история и с реорганизация на централното градско ядро и построяването на Големия шадраван, трите водни огледала и Водната каскада; строителство на всички подземни уреди и създаване на нова декоративна настилка на централния площад и засаждане на дървесна и цветна растителност; строителството на алея „ Скобелев “.

През неговия мандат в Плевен са издигнати 13 282 жилището, огромен брой детски заведения и учебни заведения. Андрей Романов ни напусна на 7 февруари на 96-годишна възраст.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР