Алергията, възникваща по време на интимен контакт, засяга почти 40

...
Алергията, възникваща по време на интимен контакт, засяга почти 40
Коментари Харесай

Смъртоносна близост

Алергията, зараждаща по време на съкровен контакт, визира съвсем 40 000 дами, настояват американски учени. Увеличават се случаите на реакция от субстанции, съдържащи се във физиологичните течности. В резултат на това вместо наслаждение, партньорките получават обриви, отоци, световъртеж, проблеми с дишането и дори анафилактичен потрес, който е рисков за живота.

Полова несъответственост

През предходната година са регистрирани най-малко два случая, при които двама души са се разминали на косъм от гибелта поради алергични реакции, зародили след полов контакт.

През март 32-годишна испанка попаднала в болница с недоволство от затруднено дишане, оток, внезапен спад на кръвното налягане. Лекарите успелияват да я стабилизират едвам след 6-часов престой в болничното заведение.

През ноември с сходни признаци в клиника постъпила 46-годишна американка. Освен проблеми с дишането, мощен сърбеж и намаляване на кръвното налягане, тя получила повръщане и диария, която била толкоз мощни, че лекарите в началото се усъмнили за сепсис. Лабораторните проучвания обаче, посочили неналичието на зараза. Състоянието ѝ било резултат от анафилактичен потрес, зародил след конфликт с алерген.

Жената не била яла неотдавна непозната храна, а първите признаци се показали незабавно след секс с мъжа ѝ. Поради тази причина лекарите заключили, че точно интимният контакт е предизвикал мощната реакция на организма.

И при двата разказани случая алергичната реакция е била провокирана от антибиотик, който се съдържал в семенната течност на колегата. Приятелят на първата жена преди секс е пил лекарство, изписано му поради ушна зараза. Мъжът на американката се е лекувал с пеницилин по времето, когато са имали съкровен контакт.

Продукти против секс

Подобен случай на алергия от колегата е разказан преди 10 година от английски учени. Млада 20-годишна жена се изринала напълно след секс. Виновник за това били бразилските орехи, които приятелят ѝ изял преди срещата си с нея.

Това било потвърдено по пробен път. Медиците взели проба от спермата на младежа – един път на гладно и повторно два часа и половина, откакто е изял четири бразилски ореха. И двете проби са нанесени върху кожата на пациентката. В първия случай не е имало реакция, до момента в който втората проба е провокирала зачервяване и обрив на третираното място.

За подобен случай, провокиран от елементарни орехи, загатват и индийски алерголози.

Именно с храната лекарите свързват случая на американката, която се оказало, че има алергия към потта и спермата на мъжа си и към потта на двамата си сина.

По-рано пациентката е имала алергия към зелени зеленчуци, които тя изключила от менюто си. Мъжът ѝ, обаче, не е лимитирал храната си и питателните алергени от зеленчуците са попаднали в семенната му течност. Това, от своя страна, е провокирало мощната алергична реакция на жена му по време на секс.

Интересното било, че дамата е показала не толкоз мощна алергична реакция към спермата на други мъже, което било открито след няколко извършени кожни теста.

Лекарите не съумели да доведат до дъно научните проучвания, защото дамата се развела с мъжа си и излязла от опита.

Объркан имунитет

Понякога алергичната реакция в действителност поражда по отношение на колегата, по-точно по отношение на съдържащите се в семенната му течност белтъчини. Учените към момента не са прецизирали изцяло кои от тях, само че считат простатно-специфичния антиген (PSA) за един от вероятните виновници. Структурата му съответствува 70 % с простатичния каликреин, който участва в урината и епитела на кучетата и може да аргументи алергии към тези животни.

През 2012 година австрийски имунолози са описали случай на 25-годишна жена, която всякога след съкровен контакт получавала сълзене на очите, обриви и проблеми с дишането. Тестовете удостоверили алергия към кучешки пърхот и човешка сперма. Учените предположили, че поради сходната си конструкция имунната система е объркала човешкия антиген с скотски белтък, по тази причина сексът е провокирал бурната реакция на организма.

Американските учени частично удостоверяват тези хипотези. Направените проучвания посочили, че сходен вид алергична реакция демонстрират дами с нетърпимост към кучешката четина.

Единственият метод този проблем да бъде решен е въздържанието или използването на презервативи.

Ако имате сходни недоволства, това не значи, че не може да имате дете от обичания си. Корейските медици се справили с сходен случай, като дали на бъдещата майка антихистамини час преди да има сексуален контакт. Разбира се, може да се тестват и актуалните технологии по изкуствено оплождане. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР