Алергиите към стайните цветя са не по-рядко срещани от тези,

...
Алергиите към стайните цветя са не по-рядко срещани от тези,
Коментари Харесай

7 стайни растения, които ще подобрят здравето ви СНИМКИ

Алергиите към стайните цветя са не по-рядко срещани от тези, които порастват на открито и се трансформират в същински тест за страдащите от алергии по време на цъфтежа. Някои растения, с които доста хора обичат да украсяват домовете си, отделят алергени (полени), които се предават по въздуха и предизвикват признаци при поемане. Други растения също могат да отделят течности от своите листа, стъбла или плодове, което също може да аргументи алергични кожни реакции като сърбеж, екзема и копривна тресчица при контакт с кожата. Има обаче цветя, които са безусловно безвредни за страдащите от алергия, това откри НАСА след осъществяване на двугодишно изследване.

Учените са разкрили, че някои растения естествено пречистват и овлажняват въздуха в пространствата, премахвайки до 60% от токсичните химикали (толуен, ксилен, формалдехид, бензен, трихлоретилен, въглероден окис) и пренасяните във въздуха микроби като спори на плесени и бактерии.

Растенията, за които ще стане дума по-нататък, имат удобен резултат върху хора, страдащи от алергии и астма. Те облекчават признаците, като пречистват въздуха, работят като натурален овлажнител и отстраняват токсините от въздуха.

Алое

Алоето е най-хубавият избор за тези, които търсят извънредно невзискателно стайно растение. Не се нуждае от доста вода и се усеща добре единствено. Нуждае се от доста малко място, може да се сложи на нощни шкафчета, лавици или скринове. Допълнителна изгода: алоето освен филтрира въздуха. Течността в растението е чудесно естествено средство за слънчеви изгаряния и порязвания.



Алое / Снимка: Unsplash

Драцена

Драцената е друго скромно растение. Става много високо и фино и не изисква доста място и постоянно поливане. Драцената е известна с филтрирането на доста домашен химикали като бензен, формалдехид, ксилол и трихлоретилен от въздуха, като ги улавя в листата си.



Драцена / Снимка: trizio.ru

Хлорофитум

Това растение се предлага на хора, страдащи от алергии и астма, тъй като поддържа въздуха чист, като отстранява токсините, изключително формалдехида. От всички стайни растения, тествани от НАСА, хлорофитумът заема първо място със степен на филтриране на въздуха от 95%. Може да се сложи върху маси, скринове или във висящи кошници.



Хлорофитум / Снимка: their.leafylife/instagram

Спатифилум

Това тропическо растение е едно от най-често срещаните декоративни стайни растения. Подобрява качеството на въздуха в пространствата с до 60%, защото обезврежда бензола, формалдехида и въглеродния окис. Spathiphyllum даже оказва помощ за понижаване на количеството на мухъла, като всмуква спорите му във въздуха и наподобява ужасно във всеки интериор. Тъй като избира непряка слънчева светлина, може да се сложи даже в бани.



Спатифилум / Снимка: journeybacktome_mlb

Арека

Ареката е палмово дърво, което в началото е тропическо растение и вирее добре на закрито. Има отлични овлажняващи свойства и е съвършен за сухи пространства през лятото и зимата, защото интензивно отделя влагата от листата. Това качество го прави чудесно стайно растение за тези, които страдат от астма, защото влажният въздух облекчава дихателните проблеми. Areca също отстранява формалдехид, ксилол, въглероден окис и толуен от въздуха.



Палма арека / Снимка: lamour

Рапис

Подобно на палмата Areca, рапис е растение за филтриране на въздуха, което отстранява формалдехид, ксилол и толуен от въздуха. Устойчив е на множеството растителноядни инсекти, избира непряка светлина от прозорци с източно ревю и би трябвало да се презасажда на всеки две години.



Рапис / Снимка: rastenie_store/instagram

Бамбукова палма

Известно е, че бамбуковата палма преобразува въглеродния окис в О2 и също по този начин отстранява формалдехид, бензен и толуен от въздуха. Това растение няма токсични свойства, което го прави отлично растение за деца и домашни любимци.

Превод: GlasNews.bg



Бамбукова палма / Снимка: royal_touch.ua
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР