Ален Робер, свободният катерач, наричан френския Спайдърмен изкачи Tour TotalEnergies,

...
Ален Робер, свободният катерач, наричан френския Спайдърмен изкачи Tour TotalEnergies,
Коментари Харесай

Френският Спайдърмен изкачи близо 200-метров небостъргач за рождения си ден

Ален Робер, свободният катерач, именуван френския " Спайдърмен " изкачи Tour TotalEnergies, 48-етажен небостъргач в Париж, с цел да отпразнува 60-ия си рожден ден.

Робер стоеше облечен в алено с вдигнати ръце, откакто доближи върха на 187-метровата висока кула, която се намира в бизнес региона на френската столица.

„ Искам да изпратя на хората посланието, че да си на 60 години е нищо. Все още можеш да спортуваш, да си деен, да правиш страхотни неща “, сподели той.

„ Преди няколко години си дадох обещание, че когато доближи 60, ще се изкача още веднъж на тази кула, тъй като 60 символизира възрастта за пенсиониране във Франция.

Робер, който също искаше в съботното нанагорнище да увеличи осведомеността по отношение на изменението на климата, е изкачвал кулата TotalEnergies доста пъти през последните години.

Той стартира да се катери през 1975 година, тренирайки на скалите покрай родния си град Валанс в Южна Франция и бързо се трансформира в топ катерач.

Оттогава Робер е изкачил повече от 150 небостъргача по света, в това число Бурж Халифа в Дубай, най-високата постройка в света, Айфеловата кула и моста Голдън Гейт в Сан Франциско.

Робърт постоянно се катери без позволение и е бил задържан неведнъж.

Той се катери без колан, употребявайки единствено голи ръце, чифт обувки за катерене и торбичка креда на прахуляк.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР