Ален Прост несъмнено е един от най-великите пилоти във Формула

...
Ален Прост несъмнено е един от най-великите пилоти във Формула
Коментари Харесай

"От питлейна": Единствената кола, с която Ален Прост катастрофира, е и най-скъпата му

Ален Прост безспорно е един от най-великите водачи във Формула 1, и то освен поради броя на купите си (4), които са по-малко само от тези на Михаел Шумахер (7) и Хуан Мануел Фанджо (5).

На 20 години той притегля погледите на огромните фигури във Формула 1 по време на проби на френската писта "Пол Рикар ", където името му се разнася бързо, откакто записва връх за обиколка. Той го прави пред погледите на особено жури, чийто ръководител е самият Кен Тирел - един от най-отдадените хора във Формула 1 и притежател на едноименния отбор.



Преди обаче да стане професионален водач във Формула 1 и лице, на което милиони да завиждат, ненавиждат или стискат палци; да запише 51 победи против икони като Аертон Сена, Найджъл Менсъл и Ники Лауда и да стигне до огромните пари той е нормално момче с фантазията за вземе брошура и да си купи кола. Това въпреки всичко не идва едновременно, а първите месеци откакто към този момент има законното разрешение да ръководи автомобил заема този на родителите си - Renault R4.



"Първата кола, която си купих със лични пари бе Opel Kadett, само че не елементарен, а Kadett GT, което бе съвсем рали автомобил ", спомня си с днешна дата четирикратният първенец с Макларън и Уилямс. "Това беше колата, за която мечтаех – жълто-черна и съвършена. Това обаче беше и първата и единствена кола, която ударих, само че си я купих самичък, поддържах си я самичък и това беше най-важното нещо за мен тогава ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР