Ален Делон със сина си Антони през септември 2021 г.

...
Ален Делон със сина си Антони през септември 2021 г.
Коментари Харесай

Френски съд постави Ален Делон под финансова опека

Ален Делон със сина си Антони през септември 2021 година в Париж. Снимка: AP

Френският артист Ален Делон, който е на 88 години и е тежко болен, е подложен под " засилено настойничество " в четвъртък от съд, съобщи Агенция Франс Прес. На процедура тази мярка " значи, че той към този момент няма цялостна независимост да ръководи имуществото си и да взима решения, а също по този начин дава опция да се ръководят някои медицински въпроси, които го засягат ", добавя източник, осведомен със случая.

Определянето на подобен настойник значи, че назначеният от съда аставник ръководи банковата сметка на предпазеното лице и контролира разноските му, се споделя в обява на уеб страницата service-public.fr, представена от Агенция Франс Прес.

През януари на Делон, който страда от лимфом, беше назначен юридически представител " за медицинските му грижи ".  Тази мярка в този момент е " изменена в засилено настойничество " след правосъдно съвещание, извършено в четвъртък следобяд при закрити врата в Монтаржи, Централна Франция, твърди източник, непосредствен до случая, представен от Агенция Франс Прес. " Прокуратурата се допита до дипломиран доктор за мнение, който на собствен ред го отнесе към арбитър ", което докара до чуване в границите на гражданска процедура, заяви правосъден източник.

От началото на януари трите деца на артиста водят война посредством медиите и съдилищата, като всяко от тях се кълне, че желае да отбрани филмовата легенда, чието здраве се утежни след инсулта през 2019 година Синовете му - Антони (59 г.) и Ален-Фабиан (29 г.), считат, че татко им е манипулиран от тяхната сестра Анушка (33 г.). Те са на мнение, че тя крие здравословното положение на Ален Делон и желае да го води в Швейцария. Според братята тя възнамерява да върне в Швейцария артиста, които има поданство и там,  с цел да избегне заплащането на огромни налози върху наследството след гибелта на Делон. 

Наскоро стана ясно, че Анушка Делон съди двамата си братя за нарушение на персоналното пространство, откакто беше публикуван запис на диалог сред нея и татко ѝ. Съдебният развой би трябвало да се организира в Париж през април 2025 година

В края на февруари в дома на френската кинозвезда беше осъществен обиск от съда, при който бяха конфискувани 72 огнестрелни оръжия, нелегално притежавани, както и 3000 боеприпаса. 

Филмите " Под яркото слънце " (1960 г.), " Роко и неговите братя (1960 г.), " Гепардът " (1963 г.), " Басейнът " (1969 г.) трансфораха Ален Делон в международна звезда, отбелязва Агенция Франс Прес.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР