Алекси Кесяков, съветник на вътрешния министър Иван Демерджиев и дългогодишен

...
Алекси Кесяков, съветник на вътрешния министър Иван Демерджиев и дългогодишен
Коментари Харесай

Съветник на МВР шефа: И близките на рисковите шофьори имат отговорност

Алекси Кесяков, консултант на вътрешния министър Иван Демерджиев и дълготраен началник на Пътна полиция, счита, че посредством инфраструктура може да се лимитират злополуките и да се понижат жертвите на пътя. В студиото на Нова телевизия обаче той открои, че на първо място е съзнанието на водачите и на цялото общество за рисковете и отговорността на водачите.

Алекси Кесяков непосредствено се обърна с апел към обществото и околните на водачи извършители да не разрешават на пили алкохол, използвали опиати и рискови водачи да се качват зад кормилото. По думите му отговорност за злополуките и рисковото шофиране носят и " техните близки ".

Повод за коментара му бе т от предишното денонощие, в която шофьоръ т, подхванал рисковата маневра, почина. За него се откри, че е систематичен извършител. Съболезнованията няма да върнат индивида ", съобщи Кесяков.
 Гешев готви методически инструкции за следствие на злополуките Обновена
Гешев готви методически инструкции за следствие на злополуките

Преценка на прокурорите да е по кое време да разпореждат експертизи за ролята на пътните условия

Според него държанието на пътя се построява от най-ранна детска възраст и това е най-сериозното противопоставяне на войната по пътищата, едвам по-късно идват санкциите, наказванията и поддържането в положително положение на пътната инфраструктура.

Алекси Кесяков призна обаче, че такива обикновени средства като миенето на мантинели и отразителите , както и слагането на гумени разделители за ограничение на изпреварването на рискови прави, ще лимитират случаите. Дори открои и други средства, които АПИ и другите институции могат да употребяват като деформиране на придвижването , промяна на мястото на паркиране, създаване на кръгови придвижвания, слагането на още камери. Отново обаче върна тематиката към възпитанието и построяването на манталитета - възпитанието на един водач започвало още в детското столче.

" Ние като общество би трябвало от вътрешната страна да възприемаме нашето присъединяване в пътното придвижване ", настоя Алекси Кесяков.
 ИПБ: Институциите не си приказват и българите мрат по пътищата
ИПБ: Институциите не си приказват и българите мрат по пътищата

Пътната сигурност е детайл от националната сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР