Алексей Петров е посредникът, който е обикалял между тях, за

...
Алексей Петров е посредникът, който е обикалял между тях, за
Коментари Харесай

Иван Гешев: Мога да гарантирам, че не съм луд, за да се самоубия с 4 кг тротилов еквивалент

Алексей Петров е медиаторът, който е обикалял сред тях, с цел да сътвори тази заварка, изясни някогашният основен прокурор.

Гешев не чака опитът за убийството му да бъде разкрито.

" Станах неуместен, тъй като се изправих против всички ", уточни той в предаването " 12+3 ".  " Ако бях подвластен от Пеевски, Борисов или някой различен, нямаше да ме отстранят и още щях да съм основен прокурор. Всичките парламентарни сили се сплотиха, с цел да махнат основния прокурор. Това значи, че Иван Гешев и прокуратурата са си правили работата. След това последва всеобщо преустановяване на каузи.

Промениха Конституцията, с цел да могат политически да управляват прокуратурата и в никакъв случай повече да не се случи бъг в системата, като Гешев или някой различен, който желае да си прави работата против политиците.

Аз не бях политически избор и ме отстраниха всички политически партии. Сега желаят да се бетонират и да си назначат верния човек "., разяснява Иван Гешев

" Докато бях основен прокурор имаше резултати в битката с проведената престъпност, корупцията, олигарсите, телефонните измами и битовата престъпност ", съобщи той. 

И добави: " Сега се връщаме във времената преди 1989 година. Управляват ни башибозуци. Отново са " кърджалийски времена ".

Гешев разяснява резултатите от експертизата за гърмежа до колата му. Тя откри, че е бил осъществен с два кг и половина гърмеж. Веществото е нитропента и не се създава у нас.

" Това вещество е с тротилов еквивалент към 4 кг. Българската страна не може да го откри 6 месеца, с цел да направи следствен опит дали би могло да пробие брониран автомобил ".

Твърденията, че го е инсценирал той разяснява по този начин:  " Мога да подсигурявам, че не съм вманиачен, с цел да се самоубия с 4 кг ".

Сигурен съм, че има връзка сред опита за ликвидиране и последвалите събития, съобщи още Гешев.

" Ако имаше служби, които са самостоятелни, щяха да отговорят на този въпрос. В момента всичко се командва от Бойко Борисов и групичките към него. Аз разгадавам на ФБР и Интерпол ".

Съдебната власт също се наведе и съобщи сътрудниците си, съобщи той.  " С измененията в Конституцията тя ще слугува по същия метод, както Министерство на вътрешните работи и ДАНС ".

" Не съм сигурен, че всички в тройната коалиция откровено желаят шефа на ДАНС да бъде заменен ", счита Иван Гешев.

Нямам политическа кариера, сподели още някогашният основен прокурор.  " Аз съм част от гражданско съдружие. Целта е да дадем път на хора, които са свестни и читави ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР