Алексей Петров е бил следен с дрон и термокамери, преди

...
Алексей Петров е бил следен с дрон и термокамери, преди
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Алексей Петров е следен с дрон, поръчали го от чужбина?

Алексей Петров е бил наблюдаван с дрон и термокамери, преди да бъде погубен. Ликвидиран е не с пушка, каквато версия всеобщо се тиражира, а с късо автоматизирано оръжие. „ Няма по какъв начин някогашната барета да бъде гръмната в храсталака с ловна пушка ”, безапелационен е пред Lupa.bg столичен криминалист.

Убиецът е бил добре оборудван и е извършил съвършено предоставената му поръчка. Никога няма да разберем кой е, защото следите му са изцяло заличени, счита нашият източник. Според него допустимо е Петров да е заречен нещо на непознато посолство, което да не е извършил. Бил е изпратен подготвен убиец да се оправи с него. Най-вероятно стрелецът към момента се намира в страната, защото дирите му не могат да бъдат хванати.

След убийството на някогашната барета прохода Петрохан беше блокиран. Вероятно униформените са очаквали причинителят на поръчката да се е запътил към Румъния.

Не е изключено съоснователят на „ Лев инс ” да е гръмнат поради остаряла неплатена сметка към чужденци.  Смятал е, че ще му се размине, откакто 8 години не е получавал закани за живота си.  



Бившата барета и бивш консултант в ДАНС бе убит на 16 август по време на постоянната си разходка над Драгалевци, която правел всяка сряда с съпътстваща го жена по един и същи маршрут. Петров е бил с трима души защита, само че те не са съумели да реагират. Заедно с убития се е разхождала дамата, която беше ранена. В непосредственост до мястото на покушението са били двама украински туристи, които са чули стрелбата, само че не са видели причинителя. Те са помогнали на ранената жена да подаде сигнал.

Две денонощия след гибелта му аутопсията на Петров е завършила. Той е убит с два куршума - един в главата и един в тялото. Това е трети атентат против някогашната барета. Предишното нападение беше на 29 октомври 2015 г. Тогава против автомобила му беше стреляно с гранатомет. Бронираната кола понесе съществени вреди, покрай дома му в кв. " Кръстова вада ".

Първото нападение против Алексей Петров беше на 15 август 2002 г. Тогава той беше прострелян в гърдите и крайници с автомат в региона на басейна " Спартак ". Нападателят по този начин и не стана прочут. Сред версиите за покушението бяха почистване на сметки при преразпределението на охранителния и застрахователния бизнес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР