Алексей Навални ще бъде погребан в Москва на 1 март.Преди

...
Алексей Навални ще бъде погребан в Москва на 1 март.Преди
Коментари Харесай

Алексей Навални ще бъде погребан в Москва на 1 март

Алексей Навални ще бъде заровен в Москва на 1 март.

Преди това ще се организира опело в Храма на Света Богородица в московския квартал Марино. Опелото ще стартира в 14 часа на 1 март, а по-късно опозиционерът ще бъде заровен в Борисовското гробище в Москва.

Това стана ясно от обява на говорителката на Навални Кира Ярмиш в обществената мрежа Х.

Отпевание Алексея состоится в церкви иконы Божией Матери «Утоли моя печали» в Марьино 1 марта в 14.00. Приходите заранее.
Похороны пройдут на Борисовском кладбище.
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)

Иван Жданов от екипа на Фонда за битка с корупцията прикани в Телеграм всички, които желаят да се сбогуват с Навални, да отидат по-рано.

" За да имаш късмет да се сбогуваш, е по-добре да дойдеш авансово. Така ще стане сбогуването ", написа Жданов.

Организирането на церемонията по прощаването с Навални се оказа предизвикателство за екипа му, защото погребалните организации в Русия всеобщо отказвали да одобряват организацията.

Иван Жданов изясни, че в началото е било планувано поклонението да се организира на 29 февруари, само че " бързо стана ясно ", че до тази дата " няма нито един човек, който би могъл да изкопае гроб ".

След това екипът на Навални намерил задоволително огромна зала в Новокосино, където да се провежда поклонението, само че в последна сметка контракт по този начин и не бил подписан. От погребалната организация сложили изискване за „ безшумно фамилно заравяне “, излиза наяве от думите на Жданов.

Съмишлениците на съветския опозиционен водач оповестиха още, че някои от организациите твърдели, че са заети, други отказвали диалог незабавно като чуят семейството Навални, а в една от траурните организации в прав текст декларирали, че имат възбрана да работят с екипа на крикита на Владимир Путин.

Смъртта на Навални беше в колония зад полярния кръг беше оповестена на 16 февруари. Тялото беше предадено на майка му, откакто в продължение на близо 10 дни съветските управляващи отказваха да ѝ го дадат с претекста, че вършат спомагателни експертизи.

Людмила Навалная упрекна съветските следователи, че са я " изнудвали " да провежда панихидата на сина си без наличието на опечалени.

Непосредствено след гибелта на Навални властта в Русия се опита да попречи на каквито и да било опити за удостояване на паметта на опозиционния водач.

Москва разпореди и идентифициране на всички, които поставят цветя в символ на тъга за загубата на 47-годишния Навални.

Според самостоятелни от Кремъл осведомителни канали на арестувани в опит да поднесат цветя или да почетат по различен метод паметта на опозиционера.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР