Алексей Навални, най-известният опозиционен лидер в Русия, сподели в петък

...
Алексей Навални, най-известният опозиционен лидер в Русия, сподели в петък
Коментари Харесай

"Искам кенгуру": Навални разказа как се е подигравал с тъмничарите си

Алексей Навални, най-известният опозиционен водач в Русия, показа в петък писма, показващи по какъв начин се е подигравал на затворническите управляващи в продължение на няколко месеца с голям брой странни претенции за кимоно, балалайка, бръмбар и даже кенгуру.

Исканията са били отхвърлени от наказателната колонияс оптималната сигурност ИК-6 в Мелехово, на към 250 км източно от Москва, където Навални излежава присъдата си. " Когато си в наказателна килия и нямаш доста занимания, постоянно можеш да се забавляваш, като си кореспондираш с администрацията на пандиза ", сподели Навални, публикувайки документите на затворническата администрация

Навални излежава комбинирани присъди от 11 и половина години за машинация и пренебрежение към съда по обвинявания, които съгласно него са скалъпени, с цел да го накарат да млъкне.

Писмата демонстрират, че Навални е изискал еклектична гама от продукти, измежду които бутилка лунна светлина, балалайка, скиптър, две кесии на ниска цена тютюн, кимоно и черен колан.

Кореспонденцията разкрива и изискванията в съветската затворническа система: Навални изискал да се даде мегафон на психологично болен наказан в килия против неговата, с цел да " може да крещи още по-силно ", а затворническите управляващи да присъдят 10-ти дан по карате на пандизчия, който явно е умъртвил човек с голи ръце.

И двете претенции са отхвърлени. От пандиза отхвърлиха коментар, оповестява Ройтерс.

Отговорите на пандиза, написани в тежък админинистративен жанр са цялостни със серийни номера, акроними и препратки към разнообразни закони и правила. Те дават сатирична визия за от време на време неуместния свят на съветската администрация, подигран от писателя Николай Гогол през ХIX век.

" Въпросът за отсъждане на квалификации по източни бойни изкуства не се преглежда от администрацията ", написа в отговор от пандиза на 28 април.

 Над 120 известни персони от целия свят желаеха от Путин независимост за Навални Над 120 известни персони от целия свят желаеха от Путин независимост за Навални

Искането на Навални да получи позволение за развъждане на кенгуру, е отклонено по следния метод: " Животното, посочено във вашето искане, се отнася до торбестите двуутробни.. Вашето искане е оставено без задоволство ".

Навални е изпратил искане и за разпределяне на масажен стол за неидентифициран началник на затворнически отряд, предполагайки, че това може да понижи напрежението му. От пандиза студено пишат, че не са обезпечени масажни столове.

В друго писмо Навални се интересува за имената на кучетата пазачи, на което от пандиза му дават отговор, че не могат да му дадат такава информация. Навални споделя, че му е казано от пазачите, че познаването на имената на кучетата може да му разреши да се сприятели с тях и по-късно да се опита да избяга.

Запитването му дали има потребност от позволение за развъждане на бръмбар също е удостоено с отвод.

" Идентифицираното насекомо във вашето искане принадлежи към животинското царство ", се споделя в писмо от пандиза на 3 май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР