Алексей Навални, който и изпадна в кома в четвъртък, което

...
Алексей Навални, който и изпадна в кома в четвъртък, което
Коментари Харесай

Отровен или не, Навални ще оцелее

Алексей Навални, който и изпадна в кома в четвъртък, което съгласно съдружниците му е отравяне, ще оцелее , съобщи създателят на активистката група, която изпрати въздушната кола за спешна помощ, с цел да го докара в Германия, оповестява " Ройтерс ".

" Навални ще оцелее от офанзивата с отрова, само че като политик ще бъде инвалид с месеци ", съобщи Яка Бизил, създателят на фондация " Кино за мир ", пред таблоида " Билд ".

Навални бе евакуиран от сибирския град Омск, само че от болничното заведение " Чарите " в Берлин към момента няма информация за положението му.

" Ако той премине през това незасегнат, за което всички се надяваме, тогава сигурно ще бъде отвън политическата сцена най-малко един, два месеца ". Той добави, че Навални се е с правил добре с полета, само че това не трансформира " тревожното му изцяло положение ".

Екипът на Навални трябваше да провежда брифинг през YouTube в неделя вечерта, с цел да разиска " всичко, което знаем до момента за отравянето на Алексей ", само че след това го анулира , като съобщи, че не са подготвени , пишат в Twitter прессекретарят Кира Ярмуш и ръководителят на щаба Леонид Волков,

Преди той да се разболее по време на полет до Сибир, Навални е следван от чиновници на ФСБ в цивилни облекла и придвижванията му са следени от близко посредством видеонаблюдение, написа в публикация на в. " Московски комсомолец ".

Апартамент, нает за него от един от неговите последователи, е открит от службите откакто човек от екипа на Навални поръчва суши на адреса. " Мащабът на следенето въобще не ме изненадва . Ние бяхме чудесно наясно с това и преди ", написа Ярмуш в Twitter.
 Руските служби за сигурност следели Навални преди утежняването му
Руските служби за сигурност следели Навални преди утежняването му

Движенията на опозиционера били следени посредством камери

В публикацията си " Московски комсомолец " цитира източници по сигурността, като добавя, че тяхното наблюдаване на придвижванията на Навални не разкрива никакви подозрителни контакти, които могат да бъдат свързани с заболяването му.

Службите за сигурност считат, че в случай че Навални е бил токсичен, случаят е станал или на летището, или в самолета , написа вестникът.

Допълва се, че към момента чакат резултати от лабораторни проучвания на проби , взети от полицията от всички места, които Навални и неговият екип са посетили при пътуването си, в това число проби от въздуха.

Първоначалните резултати се чакат в понеделник, като резултатите от тестванията за радиоактивни материали следва по-късно през седмицата, се споделя в документа.

Лекарите в болничното заведение в Омск , където Навални бе лекуван преди евакуацията му в Германия, обявиха, че не имат вяра, че е токсичен . Диагностицираха го с метаболитно заболяване, което може да е породено от ниска кръвна захар.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в петък, че към момента не е ясно от какво се е разболял Навални. По-рано той разяснява, че всяко отравяне би трябвало да бъде доказано посредством лабораторни проучвания и че лекарите вършат всичко допустимо, с цел да оказват помощ на Навални.

Лекарите в сибирската болница , които в началото лекуваха Навален, обявиха в понеделник, че са му избавили живота .
 ФСР: Путин е виновен за отравянето на Навални, нужно е интернационално следствие
ФСР: Путин е виновен за отравянето на Навални, нужно е интернационално следствие

Това е опит за ликвидиране...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР