Алексей Навални е убит. Неговата смърт е настъпила на 16

...
Алексей Навални е убит. Неговата смърт е настъпила на 16
Коментари Харесай

Тялото на Алексей Навални или го скриха, или изчезна

" Алексей Навални е погубен. Неговата гибел е настъпила на 16 февруари в 14:17 локално време, както е записано в формалното съобщение, издадено на майката на Алексей ", написа в Туитър прессекретарят на опозиционния водач Кира Яриш. Тя посочи, че тялото на Навални сега се намира в Салехард.

 

" Прибрали са го следователите от Следствения комитет. Сега те организират с него " проучвания ". Ние настояваме тялото на Алексей Навални да бъде незабавно предадено на неговото семейство ", прибавя Яриш.

 

Малко по-късно обаче се оказа, че тялото на Алексей Навални не е в Салехард. Това заяви съратникът на политика Иван Жданов, като се базира на майката на Навални. Информацията бе доказана и от Кира Яриш. " Адвокатът и майката на Алексей дойдоха в моргата в Салехард, само че тя е затворена, макар уверенията на колонията, че моргата работи и тялото на Навални се намира там. Адвокатът е позвънил на посочения на вратата телефон. Казали му, че той е седмият, който звъни през днешния ден, само че тялото на Алексей не е при тях ", написа Кира Ярмиш.

Тялото на политика не е в бюрото за съдебно-медицинска експертиза в Салехард, където би трябвало съгласно закона да бъде доставено, заяви ASTRA. " Никакви тела от колонията не сме приемали. С това се занимава Следственият комитет, звънете на тях ", дал отговор помощник на бюрото на публицистите.

 

Източници на " Новая газета Европа " изясняват, че нощес е имало полемика къде да се организира аутопсията на Навални - на място или в Москва. Един от причините бил, че в случай че тя се организира в Харп или Салехард, ще излезе, че Федералната работа за осъществяване на наказванията има какво да крие. " Ако сътрудниците нямат отношение към гибелта на Навални, имат интерес да се проведат всички вероятни експертизи. Затова е допустимо тялото да бъде изпратено в Москва ", изяснява събеседникът на изданието. " Ако сътрудниците имат какво да крият, тялото ще бъде предадено на морката в Салехард, където има и крематориум. Така ще може незабавно да бъде унищожено ", прибавя той.

 

Телеграм каналът ВЧК-ОГПУ организира лично следствие и е безапелационен, че политикът е погубен - в случай че не непосредствено, то като е лишен от обикновено здравно обслужване. Часове наред сериозното положение на Навални е било укривано, а единственият човек, който се е опитвал да го избави в колонията, е бил не доктор, а хигиенист.

 

Според докладите, пратени в Москва, Алексей Навални е излязъл на разходка в 12.11 часа и бързо му станало доста неприятно. Той е бил настанен в здравната част. Местната Бърза помощ е получила повикване в 13.30 часа. Около час в изправителната колония са се страхували да повикат професионални медици и са следили по какъв начин Навални умира. Когато колата за спешна помощ е пристигнала, към този момент е било прекомерно късно той да бъде избавен. Според Телеграм канала е цялостна неистина, че на Навални е оказвана някаква здравна помощ, защото в колонията не е имало доктор. Началник на здравната част е Алексей Лисюк, чийто единствен допир с медицината е, че е работил като хигиенист в санитарно-епидемичната станция на Краснодарския край. Лисюк е бил неведнъж арестуван за напредване без документи, за незаконна търговия, както и за нарушение на разпоредбите за запазване на оръжие. Няколко пандизчии в колонията описват, че единствените " медикаменти ", които Лисюк предписвал били аналгин и зеленка /антисептична течност за мазане на рани/. Той не можел да организира реанимационни дейности, от които се е нуждаел в тази ситуация Навални.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР