Алексей Навални е преместен от колонията с общ режим в

...
Алексей Навални е преместен от колонията с общ режим в
Коментари Харесай

Стана ясно къде е затворен Навални

Алексей Навални е изместен от колонията с общ режим в Покров в такава със непоколебим режим в село Мелехово , още веднъж във Владимирска област (недалече от Москва). Това заяви пред ТАСС във вторник ръководителят на публичната наблюдателна комисия в района Сергей Яжан. По-рано околните му обявиха, че нямат информация да неговото местоположение.

Людмила Романова, комисар по правата на индивида във Владимирска област, сподели за ТАСС във вторник, че колонията е в положително положение. " В първите години от работата ми (Романова е омбудсман от 2013 година - бел. ТАСС) оттова идваха доста разнообразни тъжби, само че нито една не беше доказана. През последните години колонията е в положително положение. В края април направих 6 приема на жители, минах през отрядите. Условията там са положителни, индустриалната зона е много мощна, хората са заети ", сподели тя.

Както се оповестява на уеб страницата на Федералната работа за осъществяване на наказванията за Владимирска област, поправителната колония в Мелехово е предопределена за 1500 души, в това число сектор от колонията-селище за 29 души и единично помещение за 20 души. В ИК-6 има образователно-консултативен център, наказаните имат опция да получават отдалечено висше и приблизително професионално обучение на платена основа. На територията има и православен храм-параклис в чест на Блажения княз Александър Невски с камбанария, както и молитвена стая за мюсюлманите.

Присъдите на Навални

Навални, който беше наказан условно на два пъти и беше упрекнат за многократни нарушавания на изискванията за изтърпяване на присъда по делото " Ив Роше ". През 2020 година Навални беше токсичен с нервнопаралитичен сътрудник по време на предизборно пътешестване в Сибир, съгласно разбор, осъществен от голям брой европейски медицински институции. След месеци лекуване в Германия, той беше задържан за нарушаване на условно освобождение, когато се завърна в Русия при започване на 2021 г

На 24 май 2022 година Московският градски съд удостовери присъдата на Лефортовския съд на Москва против Навални по ново дело за пренебрежение към съда и машинация. Той бешеэосъден на девет години колония със непоколебим режим, приет за отговорен за машинация при набиране на средства за предизборна акция и засегнатост на арбитър. Съдът също го осъди на една година и осем месеца ограничаване на свободата след освобождението му от колонията и санкция от 1,2 милиона рубли (39 600 лв).

След нахлуването в Украйна Кремъл форсира траялата си десетилетия акция за потушаване и заглушаване на вътрешната съпротива на Русия. Навални се разгласи против войната, атакувайки Путин по време на явяване в съда и назова нашествието " глупава " и " построена върху неистини ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР