Алексей Навални е издъхнал в 14:17 ч местно време на

...
Алексей Навални е издъхнал в 14:17 ч местно време на
Коментари Харесай

Тялото на Навални е при разследващите. По документи е издъхнал в 14:17 ч местно време на 16 февруари

Алексей Навални е умрял в 14:17 ч локално време на 16 февруари, съгласно документ, даден на майката на Навални, Людмила. Тялото му е при проверяващите, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Говорителката на опозиционера Кира Ярмиш изиска тялото на Навални да бъде неотложно предадено на фамилията му след формалното удостоверение за гибелта му.

 

Алексей Навални е бил реанимиран 30 минути, а колата за спешна помощ е стигнала до колонията, където е бил опозиционерът, за седем. Това оповестиха от болничното заведение в град Лабитнанги, където лекари опитвали да спасят най-изявения критик на Владимир Путин.

47-годишният Навални умря през днешния ден, тъкмо месец преди изборите в Русия, което накара мнозина да подозират Кремъл за гибелта му. От затворническата работа в съветския Ямало-Ненецки окръг, където бе държан, споделиха, че той се е почувствал зле след разходка през днешния ден. Навални “почти незабавно е изгубил схващане ”, се споделя още в изказване, в което се добавя, че неотложно е бил извикан екип на Спешна помощ, който без триумф се е опитал да го реанимира.
“Лекарите от Спешна помощ установяваха гибелта на пандизчията. Причината се открива ”, оповестиха управляващите. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Путин е бил известен за случая.

47-годишният Навални беше забелязан за последно единствено ден преди гибелта си, изглеждайки добре и смеейки се по време на правосъдно съвещание посредством видеовръзка, написа Би Би Си.

Междувременно се появи роман на пандизчия, бил с Навални в колонията.

Той споделя, че администрацията на пандиза се е готвела за инспекция и гибелта на политика е била изненада.

Затворникът твърди, че вечерта на 15 февруари чиновници на съветската Федерална работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) са ускорили вечерната инспекция и са заключили бараките на пандизчиите.

По-късно същата вечер и през нощта незнайни транспортни средства са влизали три пъти на територията на пандиза. Сутринта на 16 февруари стартира с подробно претършуване на казармата. Въз основа на казаното от чиновниците на пандиза пандизчиите заключават, че се чака инспекция.

" Обикновено и локалната администрация, и лишените от независимост научават за такива инспекции не ден-два преди комисията да пристигна, а към месец преди този момент и се приготвят авансово за тях. Защото нито пандизчиите, нито надзирателите желаят спомагателни проблеми, които инспекторите да открият. И тогава гръм, изведнъж комисията идва! Явно щеше да се случи нещо ", споделя пандизчията.

Според него към 10:00 ч. (8:00 ч. московско време) пандизчиите са научили, че Навални е умрял. Местната администрация на ФСИН разгласява известие за гибелта на политика на уеб страницата си към 14:00 часа локално време. (Baza заяви, че Навални се е почувствал зле към 13:00 ч. локално време и че е умрял в 14:17 ч.)

" Те го настанили в ЕПКТ (единична килия). Тя се намира настрана от казармата, само че в случай че беше пристигнала кола за спешна помощ, щеше да се види. На 16 сутринта в пандиза нямаше коли за спешна помощ. Те пристигнаха едвам откакто стана известно, че Навални към този момент е мъртъв. Така че мисля, че Навални умря доста по-рано от оповестеното време. Най-вероятно нощес. Иначе за какво им трябваше да ни заключват крепко в казармата и по-късно сутринта да вършат обиск? ", споделя още източникът, представен от опозиционният съветски уебсайт Meduza.

Затворниците научиха, че комисия от централния офис на ФСИН ще идва почти по същото време, когато научиха за гибелта на Навални, сподели пандизчията. Съобщава се, че пандизчиите са приели това като в допълнение доказателство, че Навални е умрял доста по-рано от оповестеното.

В същото време той сподели, че пандизчиите считат, че гибелта на Навални е била изненада за администрацията на пандиза и че чиновниците на ФСИН не са били директно забъркани в гибелта на политика - макар че пандизчиите не изключват тази опция.

 

Говорителката на Навални Кира Ярмиш сподели, че съгласно тях съветският президент Владимир Путин е наредил Навални да бъде погубен. 

Ярмиш сподели, че не знае къде е тялото и по кое време ще бъде предадено на фамилията на Навални.

 

Тя е обяснила, че съгласно съветските закони тялото на пандизчия би трябвало да бъде предадено на роднините в границите на два дни след гибелта.

По-рано съветското външно министерство съобщи, че отхвърля " тенденциозните и нереалистични " оценки от Англия за повода за гибелта на Навални.

 

Следобедът обаче съветски следователи обявиха, че тялото на Алексей Навални няма да бъде предадено на фамилията му, до момента в който не завърши следствието. Това съобщи Кира Ярмиш.

 

Местното отделение на Следствения комитет на Русия ѝ е съобщило, че тялото на Навални се изследва наново, така като няма открита причина за гибелта.

 

Тялото на Навални е изпратено за повторна хистологична експертиза, като обещанието е резултатите да бъдат оповестени идната седмица.

 

" Очевидно е, че те лъжат и вършат всичко, с цел да не се предадат тялото ", коментира Ярмиш.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР