Алексей Навални е дошъл в пълно съзнание и си спомня

...
Алексей Навални е дошъл в пълно съзнание и си спомня
Коментари Харесай

От последните минути! Навални е в съзнание и си спомня всички детайли около пътуването, при което беше отровен

Алексей Навални е пристигнал в цялостно схващане и си спомня всички елементи към пътуването, при което бе токсичен. Това оповестява немското списание „ Шпигел “.

Руският опозиционер се възвръща от отравянето с нервнопаралитичното вещество " Новичок " и към този момент е кадърен още веднъж да приказва, заяви още изданието. В резултат на това полицията е нараснала защитата му в болничното заведение „ Шарите “ в Берлин, където той бе изместен за лекуване, откакто бе токсичен в Русия.

Критикът на Кремъл е лекуван, откакто му призля по време на вътрешен полет в Русия предишния месец. Германия желае пояснения от Русия за станалото, само че тя отхвърля да е забъркана по някакъв метод.

Алексей Навални към този момент се е възстановил до толкоз, че при него пускат и гости. Досега можеха да го виждат единствено лекарите и брачната половинка му.

„ Шпигел “ оповестява и че полицията е нараснала защитата му и е стегнала контрола за влизане в болничното заведение заради опасения, че може да последват нови атентати. Властите считат, че откакто Навални е пристигнал в схващане и си спомня всичко, би могъл да заплаши отровителите си и те да вземат съответните ограничения.

Полицията в Берлин удостовери, че държавното управление я е натоварила с защитата на известния отстъпник.

Миналата седмица немските лекари обявиха, че имат стопроцентова сигурност, че Навални е бил токсичен. Смята се, че е имало опит той да бъде погубен с " Новичок " от ново потомство. Следи от него са били открити по ръцете му и по бутилка с вода, от която той е отпил.

Като реакция на това, канцлерът Ангела Меркел настоя Кремъл да даде пояснения за случая. Москва отхвърля да има общо с атентата. Отношенията сред Германия и Русия се обтегнаха и е допустимо да се стигне даже до прекъсване на градежа на газопровода „ Северен поток 2 ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР