Алексей Кудрин, дългогодишен съюзник на руския президент Владимир Путин, обяви

...
Алексей Кудрин, дългогодишен съюзник на руския президент Владимир Путин, обяви
Коментари Харесай

Близък съюзник на Путин влиза в управлението на Яндекс

Алексей Кудрин, дълготраен съдружник на съветския президент Владимир Путин, разгласи в понеделник, че ще се причисли към софтуерния колос " Яндекс ", за да го поучава по отношение на корпоративното развиване, до момента в който компанията подхваща огромна смяна на ръководството и собствеността.

Регистрираната в Нидерландия холдингова компания на " Яндекс "  заяви предишния месец, че възнамерява да се откаже от собствеността и контрола върху по-голямата част от " Яндекс груп ". Този ход евентуално ще доведе до усилване на въздействието на Кремъл върху главните интернет услуги на Русия.

От началото на съветската инвазия в Украйна " Яндекс ", който постоянно е именуван " руския Google ", се бори с вътрешния напън от една страна и западните си вложители от друга, предизвиквайки спекулации за своето бъдеще.

Кудрин, който подаде оставка като началник на Сметната палата на Русия предходната седмица, посочи, че е приел предлагането на " Яндекс " да развие корпоративната конструкция на новата холдингова компания, дружно със съществуващия мениджърски екип.

" Това ще обезпечи дълготрайно и стабилно развиване на компанията на всички пазари, в това число интернационалните ", написа Кудрин в своя канал в " Телеграм ". " Една от главните задания е да помогнем за запазването на неповторимата управническа и софтуерна просвета на " Яндекс ", тъй че тя да остане самостоятелна и най-хубавата IT компания в Русия, където желаят да работят най-талантливите хора ", добави той.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР