Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски,

...
Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски,
Коментари Харесай

Арестович „приключи“: Съветникът на Офиса на президента на Украйна подаде оставка след „принципиална грешка“

Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски, сподели, че е написал писмо за овакантяване на поста си.

„ Написах молба за овакантяване. Искам да дам образец за цивилизовано държание: след принципиална неточност, тогава оставка “, написа Арестович на страницата си в обществената мрежа Фейсбук във вторник.

А на сутринта в Telegram канала на Арестович се появи покаятелно известие с опрощение за идеологическата неточност, позволена в ефир: „ Направих сериозна неточност в ефир. Няма значение по каква причина публиката го е чула, само че оттук насетне ще бъда по-стриктен към информацията, която изказвам. Искрено се оправдавам на жертвите и техните родственици, жителите на Днепър и всички, които бяха надълбоко ранени от моята преждевременна неправилна версия за повода за съветския ракетен удар по жилищна постройка “, - написа Арестович.

И незабавно укори тези, които го нападнаха с рецензии, идентифицирайки се с цялата страна: „ Нивото на ненавист към мен е несравнимо с следствията от неточност в ефир. Това не докара до никакви репутационни или правни последствия за Украйна.

Виновни за потока от ненавист към съветника в кабинета на президента са " тези хора, които съзнателно въртят тази тематика и имат доста съответни цели ".

И несъмнено, не се мина без Русия: „ Москва „ развърта “ този случай, с цел да отслаби украинското осведомително въздействие (включително върху руснаците) “.

Украинската съпротива нападна управляващите по този метод, счита Арестович, печелейки политически точки по време на войната, мислейки за бъдещи избори.

„ Работата на нашата съпротива за делене на украинците и търсене на предатели в името на политически дивиденти е игра, която Кремъл ловко употребява и употребява “, отхвърли всички обвинявания съветникът на президента. Москва, както постоянно, е отговорна за всичко, както и за истината, която Арестович несъзнателно сподели в ефир.

След това прозвучаха обичайните апели за битка на украинския народ против разделянето. „ В страна във война преди месеци на най-тежки борби, това е пътят към загубата на войната, както се е случвало нееднократно в нашата история “, акцентира съветникът на Оперативна програма и изрази убеденост в успеха над „ историческия зложелател “, която ще пристигна „ единствено с помощта на обединяването и изоставянето на политическите дрязги “.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР