Алексей Антипенко, зъболекар и експерт в областта на медицината, описва

...
Алексей Антипенко, зъболекар и експерт в областта на медицината, описва
Коментари Харесай

Дъвката без захар убива бактериите в устата

Алексей Антипенко, ортодонт и специалист в региона на медицината, разказва свойствата на дъвките със заместители на захарта.

Антипенко прикани да се откажем от използването на дъвки със захар. Експертът разкри непредвидените изгоди от този артикул без захар и съобщи, че той обезсилва бактериите в устата и ги унищожава.

" Бактерията възприема молекулата на заместителите на захарта като захар и се пробва да я усвои, само че за усвояването на тази молекула е нужна неведнъж повече сила, в сравнение с тя получава вследствие на усвояването й. С други думи, най-после бактерията се изчерпва, изтощава се и умира ", изясни лекарят.

Специалистът добави, че дъвченето на дъвка със захар работи като смученето на бонбон и предизвиква образуването на кариозни лезии. " Но дъвката е извънредно потребна и горещо предлагам да се дъвче, в случай че е без захар ", заключи зъболекарят.

По-рано диетолозите Дария Дианова и Нурия Русакова споделиха, че би трябвало да се откажем от захарните дъвки поради заплахата от приемане на стомашни киселини. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР