Александровска болница не е връщала и не е отказвала лечение

...
Александровска болница не е връщала и не е отказвала лечение
Коментари Харесай

Александровска болница: Не сме отказвали лечение на пациент

Александровска болница не е прибирала и не е отказвала лекуване на пациент. Това се споделя в публична позиция на лечебното заведение във връзка репортаж на bTV и някои други медии, в който жена споделя за брачна половинка си, на който е отхвърлен банкет в лечебното заведение. Семейството на умрелия мъж в Елин Пелин твърди още, че не му е оказана здравна помощ.

В позиция на болничното заведение се показва още, че не е постъпвал следващ сигнал за връщане на пациента от екип на Спешната помощ. В незабавното поделение на УМБАЛ „ Александровска “ е осъществена инспекция по случая.

Проверката открива, че пациентът е постъпил в 6 ч. на 19 ноември с болежка в гърдите, зной и обща изнемощялост. Няколко дни преди този момент е бил изписан от Пета градска болница, където е лекуван 26 дни във връзка белодробна тромбоемболия и сърдечна непълнота. Болният е имал и остарели съпътстващи болести – прекаран инфаркт на миокарда, ритъмни и проведни нарушавания, вграден пейсмейкър, прецизират от Александровска болница.

При постъпването в незабавното поделение на лечебното заведение пациентът е бил в тежко повредено общо положение със зной и цианоза.

Проведеният бърз тест за COVID-19 е бил негативен. Назначени са нужните спомагателни проучвания, болният е настанен в зоната за уточняване, където е стартирана терапия за стабилизиране на положението му.

Предвид негативния резултат от PCR теста и след разискване с имунолог е признато, че се касае за пациент с претърпяна COVID-19 зараза, без съществуване на дейна репликация на вируса. Проведените няколко диагностични проби са удължили времето за приемане на финален резултат.

След скенер са открити съществени промени на белите дробове, в това число подозрения за белодробен цирей или израстък в разпад. Тези данни от образното проучване са дали съображение на дежурния екип в незабавното поделение да насочат пациента към лечебно заведение, което разполага с клиника или поделение по гръдна хирургия, с каквито УМБАЛ „ Александровска “ не разполага.

Дежурният екип е подал сигнал до ЦСМП в 16 ч. на 19 ноември с искане за кола за спешна помощ за незабавен превоз. Линейката е пристигнала в късните часове на денонощието – 22:06 ч. и превозването на пациента е сбъднат тогава.

По време на постъпването и престоя на пациента в Спешно поделение на Александровска болница са били спазени всички условия на медицинските стандарти и лечебните логаритми за стабилизиране на неговото положение му и уточняване на болестта му, се показва в позицията на болничното заведение. От там означават още, че пациентът е правилно ориентиран за хоспитализация в лечебно заведение, разполагащо с клиника по гръдна хирургия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР