Александрина Пендачанска ще представи знакови за кариерата си оперни арии

...
Александрина Пендачанска ще представи знакови за кариерата си оперни арии
Коментари Харесай

Александра Пендачанска репетира с Пловдивската филхармония

Александрина Пендачанска ще показа знакови за кариерата си оперни арии в мултимедийния концерт театър " Това съм аз " в зала 1 на НДК. Диригентът Мартин Пантелеев и оркестърът на Пловдивската опера са театрални сътрудници на международната прима.

Барок, класика и романтизъм са съчетани в концерта, който обобщава 30-годишния път на Александрина Пендачанска на международните подиуми.
Александрина Пендачанска: Максимално се пробвах да опиша какво съм изпяла през тези 30 години.
Трудната и обширна автобиографична стратегия ще е съчетана с архивни видеоматериали, които ще показват основни моменти от кариерата на изпълнителката.

За първи път в концерта „ Това съм аз " Александрина Пендачанска ще работи с диригента Мартин Пантелеев.
Мартин Пантелеев: Аз я познавам, откогато тя дебютира с Емил Чакъров преди 30 години, тогава брат ми пък Веско беше концертмайстор на Фестивалния оркестър. Една паметна дата за мен и в този момент 30 години по-късно имам удоволствието и достойнството да бъда на диригентския пулт с нея. Александрина Пендачан ска: Мартин е за мен дребното братче на на един мой другар - Веско Пантелеев, с който сме израснали дружно, той ми оказа помощ да вземем за пример да си взема матурата по обикновена доктрина на музиката. Той ми четеше и аз учех. Така че Мартин за мен един необикновен музикант, с който работата е същинско наслаждение и съм същински щастлива, че се реализира тази наша отдавнашна фантазия и работим дружно.
И двамата актьори са работили с пловдивския оркестър и са единомислещи за равнището му. Преди две години направихме един превъзходен концерт в НДК. И по този начин хубаво се усетихме, такава хубава химия имаше сред нас, че в този момент мигновено с наслада одобрих и поканата и с голямо стремежи работя с тях.

Изключителни музиканти, които дават всичко от себе си и вършат всичко от сърце

Спектакълът „ Това съм аз " в зала 1 на Националния замък на културата ще стартира в понеделник в 19 часа, а при започване на юли Александрина Пендачанска ще показа юбилейната си стратегия и на Античния спектакъл в Пловдив във фестивала " Opera Open ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР