Александрина Пендачанска отбелязва 30 години на сцена. Прочутата оперна певица

...
Александрина Пендачанска отбелязва 30 години на сцена. Прочутата оперна певица
Коментари Харесай

Примата Александрина Пендачанска с интимни разкрития! Певицата хвърли всички в шок: Аз съм част от едно провалено поколение!

Александрина Пендачанска отбелязва 30 години на сцена. Прочутата оперна певица приказва за живота си, за първата си сериозна поява на сцената, за музиката и за българската аудитория, както и за това за какво счита, че е част от едно провалено потомство пред утринния блок на Нова телевизия.
 „ Първият ми спомен от същинската ми поява на огромна сцена бе когато бях на 17 години – спомня си Пендачанска. – Тогава бях толкоз обезпокоена, че главното, което си припомням е, че доста крепко държах роклята си “.
Александрина Пендачанска се върна и в детството си, разказвайки по кое време за първи път майка й – Валеири Попова, я е чула да пее и по какъв начин е реагирала.

„ Повиках я в стаята ми и я помолих да изслуша един запис – описа историята Пендачанска. – Пуснах й по какъв начин пея „ Аида “. Тя се изненада, тъй като очевидно очакваше, че ще й пусна по какъв начин изсвирвам нещо. Разплака се. Но при мен бе ясно, че в един миг ще пропея. Бе въпрос на време. Това е в кръвта ми “.

Александрина Пендачанска признава, че постоянно се вълнува, когато излиза на сцена, като и в този момент, към отбелязването на 30-години на сцената има такова неспокойствие.

Певицата е безапелационна, че българинът продължава да цени музиката и оперната аудитория в действителност е жива.

„ Има сериозен интерес у нас и той не понижава – разяснява Пендачанска. – Не е инцидентно всичко, което прави професор Карталов. Че залите са цялостни. Ето, поради интереса добавихме и трето зрелище на „ Тоска “. Българинът в действителност схваща оперната музика и я цени “.

Александрина Пендачанска приказва и за това, за какво счита, че е част от едно провалено потомство.

„ През 1989 година одобрих нещата извънредно прочувствено и тогава взех решение да остана в България – споделя Пендачанска. – Поколението ни обаче се отхвърли прекомерно бързо. Не успяхме да задържим вярата си, че в действителност можем да променим света.

Сега виждам щерка ми, която е на 18 години, и нейните съученици, по какъв начин в действителност имат вяра и желаят да трансформират България. Но очевидно това ни е фамилна линия. Създадена съм в семейство, в което никой не се е отхвърля елементарно “.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР