Александра Начева записа един от най-впечатляващите резултати на международния турнир

...
Александра Начева записа един от най-впечатляващите резултати на международния турнир
Коментари Харесай

Александра Начева подобри рекорд на Тереза Маринова и е №1 в света при девойките

Александра Начева записа един от най-впечатляващите резултати на интернационалния шампионат по лека атлетика “Пловдив” през днешния ден. Възпитаничката на Стойко Цонов усъвършенства националния връх в тройния скок за девойки под 18 години, откакто още в първия си опит на стадион “Пловдив” се приземи на 13.45 м (+0.4 м/сек). Така тя прати в историята върха на Тереза Маринова от 13.23 м от 1994 година

След този опит Начева се развълнува извънредно доста и приключи присъединяване си в бранша. Постижението я подрежда под №1 в международната класация за сезона при девойките под 18 години. Другата седмица на Начева й следва присъединяване на Световното състезание за юноши и девойки в Найроби (Кения), като след днешния си резултат тя се трансформира в съществена любимка за оценките.

Това ще е първо присъединяване на Начева на сходен конгрес в нейната кариера.

До през днешния ден младата ни вяра имаше персонален връх 13.22 м от по-рано тази година. За да бъде приет публично върхът на Начева, тя би трябвало да премине наложително през допинг надзор директно след надпреварата.

Очаквайте на следващия ден изявленията с младата ни вяра в тройния скок и с треньора й Стойко Цонов!!!

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Пловдив
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР