Александра Грант стана известна преди няколко седмици, когато се появи

...
Александра Грант стана известна преди няколко седмици, когато се появи
Коментари Харесай

Дамата до Киану Рийвс: Не крия сивата си коса - slava.bg

Александра Грант стана известна преди няколко седмици, когато се появи дружно с Киану Рийвс на светско събитие. 46-годишната художничка и 55-годишният артист най-сетне признаха че са двойка пред света, на аления килим в Лос Анджелис, където демонстрираха своята непосредственост.

И защото Рийвс ревниво пази персоналния си живот и рядко разкрива нещо за себе си, Александра Грант се трансформира в същинско събитие. Феновете на артиста незабавно започнаха да се интересуват от нея и за какво не си боядисва косата. Художничката се снабдява със сивия си цвят още до момента в който е на 20 години и признава, че е минала през доста цветове, само че към този момент не крие себе си.

Сега тя споделя в Инстаграм за решението си. В своя профил тя разгласява фотография от публикация в Newsweek, от която излиза наяве, че дами, които постоянно се боядисват, имат 60% повече риск да се разболеят от рак на гърдата. В изследването са взели участие близо 47 хиляди дами на възраст сред 35 и 74 години. Резултатите посочили, че „ химикалите в козметичните артикули за коса, могат да причинят рак на гърдата “.

Точно това е подтикнало и Грант да приказва за своя цвят на косата. „ Еха. Днешните вести... Числата са плашещи изключително за чернокожите дами “, написа художничката. „ Посивях до момента в който още бях на 20... започнах да оцветявам косата си във всеки един цвят до момента в който един ден не можех към този момент да претърпявам токсичността на боите “.

Тя прибавя, че подчиняването на стилните стандарти не би трябвало да е в ущърб на здравето. „ Обичам и поддържам това, че всяка жена може да избере по какъв начин желае да наподобява на всяка възраст. Но в случай че дамите падат жертва на стандартите за хубост, то ние би трябвало да поговорим за тези стандарти “, написа още Грант.

Според изследването, с изключение на с боите за коса, рискът от рак на гърдата се усилва и когато дамите употребяват така наречен химическо изправяне.

Източник: tialoto
Снимка: Getty
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР