Александър Зверев стана седмият играч, който си осигури участие в

...
Александър Зверев стана седмият играч, който си осигури участие в
Коментари Харесай

Зверев ще защитава титлата си в Лондон

Александър Зверев стана седмият състезател, който си обезпечи присъединяване в заключителния Мастърс на осемте най-хубави в Лондон от 10-17 ноември.

Това стана ясно след загубите на Фабио Фонини, Роберто Баутиста Агут, Диего Шварцман и Матео Беретини във втори кръг на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Париж. 22-годишният немец ще играе за трета поредна година в зала „ О2 “ в британската столица и се причислява към Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер, Данийл Медведев, Доминик Тийм и Стефанос Циципас, които към този момент си осигуриха място във финалите на ATP.

Миналата година Зверев сграбчи най-голямата купа в кариерата си, трансформирайки се в първия тенисист, който надиграва по пътя към трофея поредно Федерер и Джокович в десетте години, в които двамата вземат участие (2007-2015, 2018). Той стана и първият немец след Борис Бекер през 1995 с купа от конкуренцията и най-младият първенец в заключителния Мастърс от Джокович насам, който победи за първи път през 2008 на 21-годишна възраст. „ Изключително благополучен съм да се класирам за финалите на ATP на трета поредна година. Титлата предходната година е най-голямата в кариерата ми, имам прелестни мемоари от зала „ О2 “, показа той.

Зверев има над 40 победи през сезона, като сграбчи 11-та купа в кариерата на шампионата в Женева през май. Той доближи финалите в Акапулко (загуба от Кирьос) и Шанхай (загуба от Медведев), като бе участник и за втора поредна година в четвъртфиналите на Ролан Гарос. Италианецът Беретини сега заема последната осма позиция за Лондон, като към момента с шансове да го изместят са Гаел Монфис, Стан Вавринка и Алекс де Минор, които са в деяние в четвъртък. Финалите на ATP в Лондон ще продължат да се организират в британската столица до 2020 в това число. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР