Александър Зверев продължава се утвърждава като един от големите фаворити

...
Александър Зверев продължава се утвърждава като един от големите фаворити
Коментари Харесай

Зверев елиминира екзекутора на двама топ 10 играчи и ще спори за място на финала в Маями!

Александър Зверев продължава се утвърждава като един от огромните любимци в Маями, без да е изгубил сет в хода на акцията си. Днес той срещна, Фабиан Марожан, като прекъсна серията му от победи над представители на топ 10, надделявайки го със 6:3, 7:5. Така германецът ще бъде съперникът на Григор Димитров на полуфиналите, при възможна победа над Карлос Алкарас.

Още в самото начало международният номер 5 наложи експанзия и неизменност, като в третия гейм имаше три брейкпойнта пред себе си. Въпреки упорството на унгареца при идващите точки от подаването, Саша съумя да резервира преднината си и осъществя пробив. Макар и да бе в ролята на изоставащ в резултата, международният номер 57 не бе подготвен да се съобщи елементарно, и при 3:2 той имаше опцията да изравни резултата. Този миг се оказа значим за развиването на сета, защото и в този миг някогашният номер 2 сполучливо резервира преднината си и в идващите минути наложи превъзходството си над новобранеца, повеждайки с 6:3.

Зверев наложи мощното си движение и при започване на втория сет. Още в първото подаване от началния удар на тенисиста от Будапеща, някогашният " мейджър " финалист бе подготвен да си обезпечи преднина. Точно тогава качеството на игра на Марожан се подвигна и не разреши на популярния си конкурент да управлява втората половина. Следващите геймове бяха същинска игра на нерви сред двамата, като и двамата поддържаха постоянна сервис игра. При 6:5 обаче Зверев сподели класата си над по-ниско ранкирания си конкурент и завоюва и втория сет със 7:5.

Sascha supreme
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР