Александър Зверев продължава да впечатлява с изявите си през последните

...
Александър Зверев продължава да впечатлява с изявите си през последните
Коментари Харесай

Първокласно представяне: Зверев се разправи с екзекутора на Циципас и е 1/2-финалист в Хале

Александър Зверев продължава да впечатлява с изявите си през последните месеци и след отличното си показване по време на клей сезона германецът придвижи безапелационната си игра и на тревната настилка, като през днешния ден си извоюва място в полуфиналите на АТР 500 шампионата в Хале. Местният представител се нуждаеше от близо 2 часа игра, с цел да пречупи съпротивата на международния №28 Николас Джари със 7:5 6:3 и по този метод да оформи конфликт с Александър Бублик в борба за място на финала.

От началото на дуела чилиецът опитваше да постанова офанзивния си жанр на игра, който му носеше голям брой уинъри в сметката, само че по едно и също време с това бе причина и за непрестанно повишаване на броя на непредизвиканите грешки. Също по този начин той постоянно търсеше пътя напред към мрежата, само че в огромна част от случаите биваше контриран от по-високоранкирания си противник, който с помощта на това доближи до пробив в последния вероятен миг, с цел да запише откриващата част против своето име.

Устремът на Саша се придвижи и във втория сет, където печелившата му серия продължи с цялостна мощ. Той се възползва от неуверените изяви на съперника си в този интервал от срещата, с цел да осъществя нов пробив и да се откъсне на почивката с задатък от 3:0. Оттам насетне някогашният №2 в света запази високото си равнище от сервис линията и въпреки да бе изправен пред общо 4 брейкбола до края на мача, то той не разреши да се стигне до пробив и се поздрави с крайната победа.

500 King
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР