Александър Зверев не можеше да се похвали с особено позитивно

...
Александър Зверев не можеше да се похвали с особено позитивно
Коментари Харесай

Зверев беше сериозно тестван от шампиона в Ещорил, но не допусна изненада

Александър Зверев не можеше да се похвали с изключително положително начало на новия сезон и позволи редица изненадващи загуби, единствено че през предходната седмица нещата претърпяха прелестен поврат за германеца и той се класира за финала на конкуренцията в Мадрид. Световния номер три обаче трябваше да открие присъединяване си на Мастърса в Рим с извънредно сложен дуел, тъй като му предстоеше да се изправи против аржентинеца Себастиан Баез, който се намираше в серия от осем следващи победи и можеше да се похвали с максимален брой извоювани мачове на клей през сезона в ATP Тура. 21-годишният играч неотдавна победи с купата в Ещорил и през днешния ден също образно показва безспорния си капацитет, единствено че някогашният първенец н позволи изненада и се наложи с крайното 7:6(6) 6:3, с цел да си обезпечи осминафинален дуел с някой всред Алекс Де Минор и Томи Пол.

Двубоят стартира доста ненадейно, тъй като 170-сантиметровият играч зададе невиждани от него стандарти на начален удар и любимецът загуби първите 20 точки, в които посрещаше. Зверев също държеше под надзор нещата на лично подаване, само че надалеч не беше толкоз безапелационен и младокът печелеше по-голяма част от дългите разигравания.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Саша с лекост доближи до три следващи сетбола, но Баез не се поколеба да работи самоуверено в последвалите минути и имахме тъждество при 6:6. Последва впечатляващ бекхенд уинър от ракетата на германеца, а след това вторият подложен пласира следващия си ас и поведе в обособените сетове.

Южноамериканецът не понижи интензитета на дейностите си през втората част и продължихме да ставаме очевидци на висококачествена бика. Все отново Зверев усети съмненията на аржентинеца в седмия гейм и се снабди с цели три благоприятни условия за пробив, като осъществя още първата посредством фамозно стоп воле. Оттам насетне нямаше проблеми за международния номер три да постави точка на разногласието и по този начин той затвърди усещането, че стартира да се завръща към оптималната си кондиция.

Zverev rebounds ⚡️

Fresh off his Madrid final loss, 2017 Rome champion comes through 7-6(6) 6-3 against Baez to open his account at
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР