Александър Зверев имаше нелеката задача да срещне един от най-прогресиращите

...
Александър Зверев имаше нелеката задача да срещне един от най-прогресиращите
Коментари Харесай

Зверев профуча през кошмара на Григор от АО и си гарантира сблъсък с Фриц на 1/4-финал в Рим

Александър Зверев имаше нелеката задача да срещне един от най-прогресиращите играчи в ATP тура в лицето на Нуно Боржеш, само че се оправи с първата ракета на Португалия с резултат 6:2 7:5 и по този начин се класира за своя 28-ми Мастърс четвъртфинал, където ще срещне победилия Григор Димитров по-рано през днешния ден - Тейлър Фриц.

Срещата стартира повече от обещаващо за международния номер 5, който осъществя пробив на 0 и изглеждаше подготвен да господства над по-ниско ранкирания тенисист. След 2:0 обаче грешките започваха да се натрупат в сметката на някогашния номер 2, от което Боржеш се възползва и по този начин изравни резултата. Това не демотивира Зверев, а в противен случай - любимецът освен подвигна темпото си на игра, само че и сподели най-хубавото от комплексната си игра, като не загуби нито гейм повече до края на сета. Така за малко повече от 35 минути игра сетът отиде в интерес на двукратния " мейджър " финалист.

Картината във втората част изглеждаше по-различна, защото Боржеш беше доста по-готов да бъде конкурентен на третия подложен. Зверев продължаваше да води играта, но португалецът надалеч към този момент не изглеждаше  толкоз респектиран Това обезпечи един равносилен втори сет, само че при 5:5 Боржеш изигра призрачен сервис гейм и любимецът реализира брейк, а след това отрази късмет за рибрейк и се поздрави с крайната победа.

Former champ and world #5 Alexander Zverev beats Nuno Borges 6-2, 7-5 to reach the QFs in Rome.

28th Masters 1000 QF for the Olympic champ.

Nuno played a great 2nd set, but a bad game at 5-5 was costly.

Zverev vs. Fritz tomorrow.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР