Александър Зверев и Холгер Руне заеха последните две места за

...
Александър Зверев и Холгер Руне заеха последните две места за
Коментари Харесай

Зверев и Руне са последните на финалите на АТП

Александър Зверев и Холгер Руне заеха последните две места за Финалния шампионат на Асоциацията на тенисистите експерти (АТП), който ще се организира в Торино (Италия) от 12 до 19 ноември.

Зверев и Руне се причисляват към Новак Джокович, Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Яник Синер, Андрей Рубльов и Стефанос Циципас, които са най-хубавите осем тенисисти за сезона.

20-годишните Алкарас и Руне усъвършенстваха достижението двама млади играчи да участват на Финалите от 2000 годината насам, когато на корта бяха 19-годишният Лейтън Хюит и 20-годишният Марат Сафин.

Четири от звездите са триумфирали на шампионата преди. Шесткратният първенец Джокович може да изпревари Роджър Федерер за най-вече трофеи в историята на шампионатите в края на годината. Зверев завоюва купата през 2018 и 2021 година, до момента в който Циципас победи през 2019-а като 21-годишен, ставайки най-младият победител след 20-годишния Хюит през 2001-а, а Медведев подвигна трофея през 2020-а.

Джокович, Алкарас и Медведев доближиха номер 1 в международната класация. Сърбинът е на първа позиция и може да приключи годината като номер 1. Ако успее да реализира това за рекорден осми път, той също ще доближи 400 седмици в кариерата като номер 1 в света на 20 ноември, ден след края на конкуренцията.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР