Александър Зверев е на 1/4-финал в Париж, но безметежното му

...
Александър Зверев е на 1/4-финал в Париж, но безметежното му
Коментари Харесай

Скандал на мача Зверев - Григор: Ако не го направя, животът ми ще бъде в опасност

Александър Зверев е на 1/4-финал в Париж, само че безметежното му показване против Григор Димитров не мина без скандал. Оказа се, че уредниците на " Ролан Гарос " не са му разрешили да си постави инсулин на корта.

Зверев разкри предходната година, че е бил диагностициран с диабет вид 1, когато е бил още дете. За да поддържа равнищата на кръвната захар, той би трябвало постоянно да приема инсулин.

По време на мача с Григор германецът реши да си бие инжекция в една от паузите. Служителите обаче го стопираха, заявявайки, че това не е разрешено на корта.

" Казаха, че би трябвало да напусна корта. И че това ще се смята за отмора в тоалетната. Имам единствено две паузи за тоалетната и при положение на петсетов мач, от време на време би трябвало да си инжектирам 4 или 5 инсулинови инжекции ", сподели Зверев.

Намеси се и супервайзърът на втория за годината Мейджър, който споделил на Зверев, че единствено доктор има право да му сложи инжекцията.

" Той влезе при мен, паникьоса се и сподели: " Не, не, не можеш да го направиш. Трябва ти доктор ". Казах му, че имам диабет от дете и знам защо става дума. Но той просто ми отговори: " Не, докторът би трябвало да го направи ", описа той и добави:

  " Твърдяха, че изглеждало необичайно на корта. Ако не го направя, животът ми ще бъде в заплаха. Тази полемика няма смисъл ", възмути се с право Зверев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР